Sama ada anda peminat atau hanya pemerhati, salah satu perkara yang tidak dapat kita semua nafikan ialah pengaruh industri hiburan Korea terutamanya muzik atau dikenali dengan gelaran K-pop sangat luar biasa di peringkat global.

Lihatlah ke mana sahaja kita pergi sama ada di papan iklan gergasi atau di laman media sosial, K-pop pasti ada di situ. Fenomena K-pop kini bukan sahaja diakui mempunyai ’empayar; di sekitar Asia sahaja malah ia telah bertebaran meluas ke setiap benua seperti Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan dan juga Afrika.

Malah baru-baru ini, BTS grup lelaki paling popuar di dunia masa kini telah mencipta seharah apabila berjaya merangkula anugerah Artist od the Year di American Music Awards (AMA). Lebih mengagumkan mereka juga kini memegang 23 Guiness World Records di dalam pelbagai kategori muzik dan media sosial.

Senarai Line Up Pertama Persembahan 36th Golden Disc Awards, BTS Antara Nama Besar Bakal Gegarkan Pentas

Jadi tidak hairanlah mengapa program muzik atau anugerah berprestij juga sentiasa menjadi berjaya menarik perhatian audiens yang sangat besar. Di antara majlis anugerah muzik yang paling berprestij di Kores Selatan ialah Golden Disk Awards.

Dan untuk edisi tahun ini iaitu 36th Golden Disc Awards (GDA2022) juga diramalkan bakal ditonton oleh jutaan peminat dan pengikut setia industri muzik K-pop.

IKLAN

Malah majlis anugerah tersohor ini juga dianggap dan diiktiraf sebagai majlis anugerah yang paling digemari oleh para artis diatas keterbukaan penilaiannya yang adil dan mengikut objetif sejak pertama kali ia dianjurkan.

Senarai Line Up Pertama Persembahan 36th Golden Disc Awards, BTS Antara Nama Besar Bakal Gegarkan Pentas

Pemenang agi setiap kategori kebiasannya ditentukan oleh dua faktor iaitu jumlah jualan album dan juga penstriman secara digital.

IKLAN

Antara kemuncak dan tarikan utama GDA2022 pastinya barisan artis dan grup yang bakal melakukan persembahan secara eksklusif.

Terbaru, senarai pertama line up yang bakal membuat persembahan telah diumumkan pada hari ini. Pihak produksi GDA2022 mengumumkan senarai pertama yang merangkumi artis hebat seperti BTS, aespa, ENHYPEN, The Boyz, Brave Girls, Lee Mu Jin, Lim Young Woong dan Jeon Somi.

Senarai Line Up Pertama Persembahan 36th Golden Disc Awards, BTS Antara Nama Besar Bakal Gegarkan Pentas Senarai Line Up Pertama Persembahan 36th Golden Disc Awards, BTS Antara Nama Besar Bakal Gegarkan Pentas

IKLAN

Walaupun ahli BTS kini dilaporkan sedang menjalani kuarantin kendiri selepas selesai dengan jadual aktviti mereka di Amerika Syarikat, namun mereka dipercayai akan boleh melakukan persembahan. Malah dilaporkan BTS telah menyediakan ‘kejutan istimewa’ untuk persembahan di GDA2022 kali ini.

Senarai Line Up Pertama Persembahan 36th Golden Disc Awards, BTS Antara Nama Besar Bakal Gegarkan Pentas Senarai Line Up Pertama Persembahan 36th Golden Disc Awards, BTS Antara Nama Besar Bakal Gegarkan Pentas

Buat anda yang tidak ingin melepaskan menyaksikan persembahan berstatus ‘legendary’ dari bintang-bintang K-pop ini menontonnya pada 8 Januari 2022 bermula pada jam 2 petang. Anda boleh menontonnya menerusi saluran penyiar rasminya di Malaysia iaitu di aplikasi Astro GO dan di saluran Astro On Demand.

Lebih menarik acara karpet merah selama satu jam turut boleh ditonton menerusi saluran dinyatakan di atas. Jadi bolehlah anda saksikan sendiri trend gaya terkini yang dibawakan oleh mereka.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI