Man with sweat under arms

Kajian menyatakan bau ketiak lelaki mampu membuatkan seseorang wanita itu menjadi tenang sekali gus mengurangkan rasa stres yang melanda minda.

Ujar kajian Human Biology Department dari University Pensylvania itu lagi, aktiviti mencium bau ketika lelaki turut membantu dalam menyeimbangkan hormon wanita.

BACA: Tak Perlu Risau, Masalah Ketiak Basah & Berlecak Boleh Settle Dengan 7 Cara Mudah Ini!

Bagaimana ia berfungsi?

Berdasarkan laporan Jurnal Biology of Reproduction America, bau ketiak lelaki yang asli serta tidak memakai deodoran telah dijadikan sebagai bahan eksperimen utama.

IKLAN

Bahan eksperimen itu kononnya dijadikan sebagai aroma minyak wangi baharu dan disapukan pada bibir wanita yang berusia 25 hingga 45 tahun.

Hasil kajian mendapati kebanyakan wanita yang terlibat dalam eksperimen itu bagaikan sedang tergoda selepas 6 jam dan mood mereka menjadi lebih baik berbanding sebelum kajian itu dilakukan.

IKLAN

BACA: 11 Kegunaan Hebat Listerine, Antaranya Kecutkan Jerawat & Elak Ketiak Berbau!

IKLAN

Bukti aroma ketiak lelaki terbaik di dunia

Menerusi kajian itu lagi, pengkaji mengesahkan bau ketiak lelaki yang dihidu wanita benar-benar berkesan dan berfungsi sebagai terapi, selain dapat mengatur perjalanan haid.

Sehubungan itu, kaum lelaki terutamanya suami digalakkan sentiasa membersihkan ketiak masing-masing agar ia dapat dihidu dengan tenang oleh pasangan anda pada setiap masa.

BACA: No 1 Juga Penyebab Ketiak Basah Tapi Ramai Yang Buat. Atasinya Dengan 7 Tip Ini!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI