Setiap tahun iklan raya paling dinantikan oleh rakyat Malaysia. Pastinya mata anda seperti masuk habuk jika anda menonton kesemua iklan raya setiap tahun. Apa kata kami kembalikan memori iklan raya yang paling menyentuh hati.

 

 

  • Iklan Petronas 2003

Siapa masih ingat dengan iklan yang menampilkan adik-beradik lelaki yang terlupa membeli lembu di saat-saat akhir. Pastinya anda yang berasal dari kampung, menimbau memori bersama keluarga dalam penyediaan masak menjelang pagi raya kan? Iklan ini mendapat perhatian ramai ketika ia dikeluarkan.

 

  • Iklan Raya Pertonas 2006

Alahai, ini sebenarnya yang berlaku pada setiap pasangan muda. Ini paling mata masuk habuk! banyak pengajaran yang nak disampaikan melalui iklan ini. Ini membuatkan anda lebih dekat dengan ibu bapa anda. Alahai, rindunya ibu dan ayah di kampung.

IKLAN

 

  • Iklan Petronas 2007

Dan pastinya, satiap tahun Petronas tidak melepaskan peluang untuk membuatkan rakyat Malaysia mengalirkan air mata. Iklan ini mendapat perhatian netizen apabila sedih dan jenaka dicampurkan sekali. Iklan ini menjadi bahan perbualan sepanjang tahun sama ada di sekolah atau pejabat.

 

IKLAN

 

  • Iklan Petronas Lebah

Iklan ini memberi makna perpaduan antara kaum. 3 sekawan yang berlainan bangsa dan agama bersahabat baik. Pertemuan setelah berpuluh tahun antara sahabat ini, menyedarkan rakyat Malaysia tentang betapa kuatnya perpaduan kaum antara rakyat di Malaysia. Zaman dahulu pun dan tekankan nilai-nilai ini.

 

IKLAN

 

  • Iklan Petronas Ikan di Laut Asam Di Darat

Sekali lagi Petronas menunjukkan nilai-nilai murni dan semangat perpaduan dalam iklan raya tahun ini. Sekali lagi kisah dua sahabat bekenalan semasa kecil. Alahai, arwah Yasmin Hamid tidak pernah mengecewakan.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ox5FpSOTXbw

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI