sumbangan sultan johor

Siapa tidak kenal dengan sikap mesra rakyat yang cukup terkenal di kalangan rakyat terutamanya warga Johor. Keprihatinan serta sentiasa menjaga kebajikan rakyat membuatkan baginda cukup disayangi. Itulah DYMM Sultan Johor Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar.

Menerusi perkongsian daripada Facebook baginda, Sultan Johor telah berkenan mengurniakan sebanyak 10 buah kereta Perodua MyVi kepada 10 orang jurrawat yang bertugas di Wad Diraja Hospital Sultanah Aminah (HSA) Johor Bahru.

Pengurniaan yang cukup bermakna buat 10 barisan hadapan itu adalah sebagai tanda menahirkan penghargaab dan sumbangan serta khidmat mereka kepada Baginda dan juga Keluarga DiRaja Johor.

Menerusi perkongsian tersebut salah seorang penerima kurniaan tersebut merupakan Penyelia Jururawat, Matron Rokiah Samin. Beliau melahirkan rasa kesyukuran dan setinggi-tinggi kasi kepada Baginda Tuanku Sultan diatas kurniaan tersebut.

IKLAN

“Mewakili mereka yang lain, saya menjunjung setinggi-tinggi kasih kepada Baginda Tuanku Sultan di atas kurniaan ini.

“Besar sungguh nilainya kepada kami semua, dan kami juga sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kesihatan DYMM Sultan Johor serta Keluarga Diraja Johor,” katanya kepada Royal Press Office (RPO) pada hari ini (29 September).

IKLAN

Kenderaan berkenaan disampaikan kepada mereka dalam satu majlis di Kasawari Motors Sdn. Bhd di Larkin, Johor Bahru oleh Pengarah Kasawari Motors, Muhammad Fahmi Bin Datuk Seri Paduka Dr. Hassan.

IKLAN

Turut berkongsi perasaan syukur, Nuraini Aziz, 28, yang hadir sendiri untuk menerima kenderaan berkenaan walaupun masih dalam tempoh pantang selepas melahirkan anak pada tiga hari yang lalu.

“Saya bersyukur kerana dapat hadir kerana ini merupakan satu kenangan yang sangat istimewa. Kami akan terus memberikan perkhidmatan terbaik kepada DYMM Sultan Johor dan Keluarga Diraja Johor,” katanya.

Sumber: Facebook Official Sultan Ibrahim

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI