Dalam tempoh 15 minit, hampir separuh puding dan kuih-muih jualan Dayang Senandung atau nama sebenarnya, Zarima Zakaria yang berusia 34 tahun habis terjual. Gerai beliau yang terletak di Bazar Ramadan Garden Homes, Seremban dikatakan antara produk kuih paling dicari oleh orang ramai. Menurut sumber Harian Metro.

Ini merupakan tahun keenam dia berniaga di bazar Ramadhan. Tidak perlu menjual makanan lain seperti nasi ayam atau makanan berat kerana saya tahu juadah ini pasti laris. Beliau juga berkata setiap kali Ramadan, puding dan kuih-muih dijual di gerainya menjadi pilihan ramai pelanggan tetap sejak mula berniaga pada 2012.

Tepung Pelita, Nona Manis, Dan Kole Kacang Sold Out Dalam Masa 15 Minit

IKLAN

 

Katanya, dia turut menjual sebanyak 20 jenis puding dan kuih tradisional antaranya kole kacang, nona manis, tepung pelita, popiah sire, puding cendol dan puding marble. Antara kuih yang mendapat sambutan hangat ialah tepung pelita, nona manis, dan kole kacang. Katanya, setiap hari dia menjual 1,000 biji kuih dan puding di mana kebiasaannya habis terjual dalam masa sejam.

IKLAN

 

IKLAN

*sumber Harian Metro

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI