Makanan merupakan aspek yang cukup penting dalam sistem sosial masyarakat kita. Itulah keunikan masyarakat berbilang kaum yang ada di negara kita Malaysia. Tapi bila bercakap tentang soal makanan tempatan ada juga yang tak dapat mengelak dari bau yang kuat.

Makanan yang mengandungi bawang putih dan durian sebagai contoh mempunyai bau yang kuat. Lebih teruk lagi, jika kita makan di luar, bau yang tidak menyenangkan akan kekal terperangkap dalam topeng muka kita selepas makan, yang menjadi sangat tidak selesa.

Tiada Lagi Masalah Mulut Berbau Selepas Makan Durian, Listerine Tampil Perkenal Semburan Mulut Terbaru

Listerine dan Watsons menjemput anda untuk menikmati durian kegemaran anda sambil memastikan nafas anda segar! Mulai 31 Mei hingga 30 Jun 2022, sertai peraduan “Swish & Win” dan berpeluang memenangi hadiah bernilai RM10,000, termasuk jamuan durian yang melimpah ruah!

Orang kadang-kadang mengambil jalan keluar dengan memberus gigi untuk membersihkan mulut, tetapi tidak ramai yang sedar bahawa memberus sahaja hanya mampu membersihkan 25%* daripada bahagian mulut. Ini bermakna bakteria masih boleh berkumpul dan membiak di ruang antara gigi anda, kawasan di bawah garis gusi, serta pada lidah dan dinding pipi!

Pakar menasihatkan untuk mengekalkan mulut yang bersih dan sihat, adalah penting untuk mengamalkan rutin penjagaan mulut yang lengkap. Berus, flos dan berkumur dengan pengkumur mulut sebagai langkah terakhir membantu mencapai kawasan yang kebiasaannya terlepas dengan memberus.

IKLAN

Tiada Lagi Masalah Mulut Berbau Selepas Makan Durian, Listerine Tampil Perkenal Semburan Mulut Terbaru

Listerine memberi perlindungan 24 jam** terhadap kuman yang menyebabkan masalah plak dan gusi, supaya anda tidak perlu lagi risau tentang nafas berbau, terutamanya selepas mengambil makanan dengan rasa yang kuat seperti durian.

“Sebagai jenama yang dipercayai dan disokong oleh sains dengan hasil yang terbukti secara klinikal, kami memberi penekanan yang tinggi untuk memberikan semangat kepada orang ramai supaya meningkatkan kesihatan mulut mereka dengan menggunakan Listerine dalam rutin harian mereka.

IKLAN

“Listerine terbukti secara klinikal dapat menghapuskan sehingga 99.9% kuman mulut untuk memberikan mulut anda pertahanan yang kuat terhadap nafas berbau, plak dan bakteria yang menyebabkan masalah gusi.

“Oleh itu, kami sentiasa berinovasi untuk menyampaikan lebih banyak penyelesaian untuk pelbagai keperluan penjagaan mulut, seperti campuran perisa baharu yang berilhamkan botani Pomelo & Passion Fruit atau Aloe & Cucumber, untuk pengguna yang lebih suka rasa segar seperti buah-buahan dan membantu menjadikan hidup lebih segar dengan cara yang lebih mudah untuk semua orang, seperti Cool Mint Pocketmist baharu kami,” kongsi Stephen Tiu, Pengarah Negara, Kesihatan Pengguna Johnson & Johnson bagi Malaysia dan Singapura.

Tiada Lagi Masalah Mulut Berbau Selepas Makan Durian, Listerine Tampil Perkenal Semburan Mulut Terbaru

IKLAN

Untuk melengkapkan rutin penjagaan mulut berus-flos-kumur anda atau untuk mendapatkan nafas segar di mana-mana sahaja anda berada, ataupun selepas hidangan yang lazat di luar rumah, Listerine Cool Mint Pocketmist (7.7ml, RM26.90) membolehkan anda menikmati nafas yang lebih segar serta-merta!

Tersedia secara eksklusif di Watsons, semburan mulut bersaiz poket ini dirumuskan dengan tiga minyak pati: Menthol, Eucalyptol dan Thymol, untuk memberikan keyakinan segar pudina sepanjang hari. Di mana-mana sahaja anda berada, gunakannya mengikut keperluan untuk membantu menyegarkan nafas dan membunuh kuman bau mulut!

Listerine bersama Watson juga telah melancarkan pertandingan “Swish & Win” yang menawarkan pelbagai hadiah menarik. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh mengunjungi laman media sosial rasmi mereka.

https://www.youtube.com/watch?v=Y7lsu0khi6U&t=170s

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI