Anda perlu tahu bahawa wanita tidak suka lelaki yang pengotor dan tidak jaga kebersihan. Perkara pertama yang menarik perhatian wanita adalah, kuku tangan dan kuku kaki lelaki. Lelaki juga perlu ambil berat tentang kebersihan kuku kerana ia mungkin akan ubah persepsi setiap individu terhadap diri anda.

 

 

GUNAKAN “PUMICE STONE” SEBAGAI SKRUB KAKI

 Tip Mudah Untuk Jaga Kuku. Lelaki Pun Kena Tahu Jaga Kuku Supaya Tidak Dipandang Jijik.

 

Mungkin anda pernah nampak “pumice stone” ini di dalam bilik mandi anda. ia mungkin kepunyaan ibu, kakak atau isteri anda. Tahukah anda bahawa “pumice stone” ini berfungsi sebagai skrub untuk kaki anda. Jika anda perasan, kaki kita sering menggelupas dan kering terutama jika anda sering memakai kasut ke tempat kerja. Caranya adalah, lalu kan batu ini tadi di bawah air dan gosok perlahan pada seluruh kaki anda. Gunakan urutan secara membulat dan anda boleh gunakannya pada tiap hari kerana ia bukanlah rawatan yang akan menipiskan kulit kaki anda.

IKLAN

 

 

POTONG KUKU

 Tip Mudah Untuk Jaga Kuku. Lelaki Pun Kena Tahu Jaga Kuku Supaya Tidak Dipandang Jijik.

Ini adalah antara tips yang sangat penting. Tak ada seorang pun sama ada lelaki atau wanita yang sukakan kuku panjang dan tidak bersih? Anda digalakkan untuk memotong kuku seminggu sekali bagi menjaga kebersihan kuku anda. Untuk dapatkan potongan kuku yang cantik, anda perlu potong kuku mengikut paras hujung jari. Mungkin segelintir daripada anda lebih suka untuk potong kuku terlampau pendek sehingga menampakkan daging jari. Ini kerana, anda berpendapat bahawa lebih pendek kuku itu dipotong, lebih lambat untuk ia tumbuh. Tetapi ingat, jangan sampai kuku anda luka dan ia boleh menjadi lebih teruk jika anda tidak berhati-hati.

 

IKLAN

 

BENTUK DAN LEMBUTKAN
 Tip Mudah Untuk Jaga Kuku. Lelaki Pun Kena Tahu Jaga Kuku Supaya Tidak Dipandang Jijik.

Ini mungkin bunyi agak feminine kepada lelaki di luar sana. Tetapi, jika anda letak usaha yang lebih untuk menjaga kuku, anda akan dilihat sebagai lelaki yang maskulin dan pembersih. Pemotong kuku biasanya diadatangi dengan pembentuk kuku sekali. Jadi, anda boleh potong dan bentuk kuku hanya dengan menggunakan satu alatan sahaja.

 

 

IKLAN

Bentuk kuku lelaki biasanya lebih petak dan berbeza dengan wanita yang lebih kepada kuku yang berbentuk badam. Anda boleh dapatkan rujukan daripada internet tentang bagaimana untuk bentukkan kuku lelaki agar tampak lebih maskulin.

Lumrah sebagai seorang lelaki yang mempunyai tapak tangan dan tapak kaki yang lebih kasar daripada wanita. Tetapi, jika anda ingin memberi lebih tumpuan kepada penjagaan kuku, anda boleh dapatkan losyen kuku di farmasi atau pusat membeli-belah. Losyen kuku yang mempunyai Vitamin adalah salah satu losyen yang boleh bantu kuku anda menjadi lebih sihat dalam masa yang singkat.

 

Jika anda rasa tiada masa untuk semua tips ini, anda boleh dapatkan rawatan di pakar kuku (manicure&pedicure). Tidak salah untuk lelaki pergi mendapatkan rawatan kuku. Anda lebih suka digelar pengotor atau menawan? Pilihan di tangan anda.

 

Sumber: walterbarbershop.com

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI