Selain wanita, lelaki juga ingin kelihatan kacak dan tampan terutamanya apabila ingin memikat pasangan mahu pun tampil di khalayak umum.

Pemilihan pakaian yang sesuai juga mencerminkan siapa karakter diri anda dan bolehkah orang lain mendekati anda dengan mudah.

Jadi selepas ini kalau anda nak mencari pakaian baharu, pastikan ia sesuai dengan bentuk tubuh anda dan ini adalah tip yang boleh anda ikuti :

Tip Pilih Pakaian Ikut Bentuk Tubuh Badan, Make Sure Anda Pilih Yang Sesuai!

1. Tubuh gempal dan tinggi

IKLAN

Jika anda bertubuh gempal dan tinggi, anda sesuai menggayakan pakaian berona gelap seperti navy blue, coklat gelap dan hijau gelap. Ini kerana rona-rona ini mampu memberikan imej seperti tinggi dan kurus. Seandainya mahu membeli pakaian yang bercorak, pastikan anda memilih pakaian yang coraknya bermotif kecil.

2. Tubuh gempal dan rendah

Jika mahu kelihatan ceria, anda harus bijak bermain dengan pemilihan warna. Elak membeli pakaian yang berwarna cerah dan memiliki corak yang besar-besar kerana ia menampakkan tubuh anda menjadi lebih gempal. Dalam erti kata lain, boleh juga memilih pakaian yang berona gelap untuk keselesaan anda.

IKLAN

3. Tubuh kurus dan tinggi

Tip Pilih Pakaian Ikut Bentuk Tubuh Badan, Make Sure Anda Pilih Yang Sesuai!

IKLAN

Bagi anda yang bertubuh kurus dan tinggi, anda sesuai memakai pakaian yang berwarna cerah seperti merah jambu, merah, kuning, oren, hijau, biru dan coklat serta boleh memakai pakaian yang coraknya melintang dan motif yang lebih besar untuk menampakkan anda sedikit berisi.

4. Tubuh kurus dan rendah

Anda disarankan untuk memilih pakaian yang berwarna cerah serta memiliki corak yang besar. Dalam masa sama, pilih yang corak motifnya secara menegak kerana ia bertujuan menampakkan anda lebih tinggi.

Semoga bermanfaat!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI