Foto: ESPN

Sejak 15 tahun kebelakangan ini sukan pertarungan mix martial art atau MMA telah melonjak sebagai antara sukan paling popular di dunia. Dengan aksi yang lebih lasak serta lebih ‘real’ tidak hairanlah mengapa ia kini menjadi industri sukan bernilai lebih USD7 billion!

Di antara nama atlet MMA yang sering ditonjolkan dalam pertarungan epik UF ialah Conor Mcgregor. Malah dia merupakan antara atlet MMA yang mampu menjana pendapatan paling tinggi dalam sejarah sukan tersebut.

Baru-baru ini, UFC telah mengumumkan pertarungan ketiga di antara Conor Mcgregor dan pencabaranya, Duastin Poirer. Dan sejurus selepas pertarungan antara Israel Asesanya dan Marvin Vettori dalam kategori UFC 263, UFC telah melancarkan trailer pertarungan yang dijangka epik.

IKLAN
UFC Tampilkan ‘The Trilogy Trailer’ Untuk Pertarungan Ketiga, Mcgregor vs Poirer
Foto: UFC

Trilogi pertarungan ini lebih menarik kerana kedua-duanya pernah mengalahkan di antara satu sama lain. Jadi semestinyanya pertarungan ketiga ini mempunyai signifikasi yang cukup untuk Mcgregor dan juga Poirier.

Pengenalan trailer diberi nama ‘The Trilogy’ tersebut merupakan salah satu cara UFC untuk membina hype lebih tinggi terhadap pertarungan di antara dua jaguh lightweight tersebut.

IKLAN

Pertarungan di antara dua atlet profesional MMA ini bakal dilangsungkan di T-Mobile Arena di Las Vegas pada 10 Julai 2021 dan ia turut akan disiarkan secara par-per view untuk tontonan peminat di seluruh dunia.

Mengimbau semula prtarungan pertama mereka pada 2014, Conor Mcgregor pada ketika itu sedang mencipta nama dan meniti status legenda mengalahkan Dustin Poirier. Namun pada pertarungan kedua awal tahun ini, Poirier membalas dendam kekalahannya dengan kemenangan bergaya.

IKLAN

Buat peminat UFC, inilah antara pertarungan yang tidak harus dilepaskan! Adakah anda team Mcgregor atau team Poirier?

Jangan lupa follow Instagram MASKULIN untuk update gaya hidup lelaki terkini!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI