MASKULIN berkesempatan menyaksikan pelancaran serta sidang media eksklusif dari UNIQLO secara panggilan video yang berlangsung di Tokyo, Jepun. Pada majlis yang cukup istimewa tersebut UNIQLO mengumumkan pelantikan Doraemon versi hijau sebagai Duta Kemampanan Global (Global Sustainability Ambassador).

UNIQLO Lantik Doraemon Hijau Sebagai Duta Kemampanan Global 

Menariknya Doraemon versi hijau yang tampil sebagai duta UNIQLO baharu ini turut dikenali dengan gelaran ‘Doraemon Sustainability Mode’. Selain itu, sepanjang kempen ini UNIQLO akan menggunakan logonya denganw arna hijau.

Ia bagi menunjukkkan usaha serta komitmen UNIQLO untuk merealisasikan mesej kemampanan alam sekitar dengan kuasa jenamanya dalam industri pakaian.

Menurut Pegawai Eksekutif Senior Kumpulan UNIQLO, Koji Yanai berkata mereka amat gembira dengan usahasama terbaharu ini bersama karakter yang cukup disayangi ramai.

IKLAN

“Sepanjang dua dekad yang lalu, UNIQLO telah mengambil pelbagai langkah memastikan inisiatif kemampanan menerusi perniagaan untik menyumbang kepada dunia lebih baik.

“Kami juga percaya impak pandemik COVID-19, transformasi sosial dan perubahan selesa pengguna memainkan peranan besar pada masa akan datang. Oleh itu, UNIQLO harus mendepani perkara ini dengan baik untuk pelanggan dan perubahan sosial tersebut,” ujarnya lagi.

IKLAN

UNIQLO Lantik Doraemon Hijau Sebagai Duta Kemampanan Global 

Mengulas lebih lanjut tentang usaha sama UNIQLO, Doraemon versi hijau mezahirkan kegembiraannya untuk menjadi duta terbaik bagi kempen yang mengangkat kemampanan dunia lebih baik.

IKLAN

Pemilihan Doraemon yang juga merupakan produk asal Jepun dilihat seiring dengan objektif yang mahu dibawa jenama fesyen, UNIQLO.

Doraemon versi hijau ini akan muncul di setiap outlet UNIQLO di seluruh dunia dengan membawa kempen tersebut untuk kesedaran ramai. Selain itu, aktres popular Jepun, Haruka Ayase turut dilantik sebagai membawa peranan yang sedikit berbeza.

UNIQLO Lantik Doraemon Hijau Sebagai Duta Kemampanan Global 

Beliau dilantik menjadi duta Duta Istimewa LifeWear UNIQLO. Nama-nama besar lain seperti legenda tenis, Roger Federer, Kei Nishikori, Shingo Kuneida, Gordon Reid, Ayumu Hirano dan Adam Scott juga memainkan peranan mereka sebagai duta jenamanya.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI