Jika anda ingat beberapa tahun lalu pernah tular di mana ramai peminat Uniqlo dan terutamanya KAWS berebut-rebut ingin mendapatkan koleksi t-shirt yang diperkenalkan secara eksklusif.

Selepas ‘mengusik’ dengan teaser pada awal minggu ini, Uniqlo dan KAWS akhirnya mengumumkan kemunculan koleksi terbaru mereka pada hari ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UNIQLO Malaysia (@uniqlomyofficial)

Buat anda yang mungkin tidak mengenali KAWS, beliau merupakan seorang artis kontemporari yang cukup berpengaruh di dalam dunia fesyen jalanan dan juga kesenian moden.

UNIQLO Tampilkan Sekali Lagi Koleksi Kolaborasi Bersama KAWS UNIQLO Tampilkan Sekali Lagi Koleksi Kolaborasi Bersama KAWS

IKLAN

Lebih menarik selain pakain dan aksesori yang diperkenalkan, koleksi pada kali ini turut menampilkan buku seni atau art book dari KAWS yang dilancarkan serentak oleh penerbitnya, Phaidon.

Meraikan kemunculan buku terbitan Phaidon tersebut, koleksi ini menyaksikan seleksi baju-T dan baju lengan panjang yang diliputi dalam watak COMPANION dan BFF yang asli dari KAWS, motif XX artis terkenal dan ilustrasi dari kulit buku yang mengikat.

UNIQLO Tampilkan Sekali Lagi Koleksi Kolaborasi Bersama KAWS

IKLAN

Rangkaian uniseks akan tersedia dalam kedua-dua saiz dewasa dan kanak-kanak, dan pembeli terpilih yang membeli kedua-dua buku seni dan sekurang-kurangnya satu item daripada koleksi UT akan menerima beg bahu edisi terhad sementara stok masih ada.

“Saya gembira kerana secara eksklusif melancarkan buku Siri Artis Kontemporari Phaidon baharu saya bersama rakan kongsi lama saya Uniqlo,” menurut Brian Donnelly, artis di belakang KAWS, dalam satu kenyataan rasmi dari Uniqlo.

“Untuk meraikan majlis itu, saya mereka bentuk koleksi kapsul kecil kemeja-T dan baju sejuk yang akan tersedia untuk masa yang terhad.”

IKLAN

UNIQLO Tampilkan Sekali Lagi Koleksi Kolaborasi Bersama KAWS

Buat anda yang ingin mendapatkan koleksi yang cukup hangat ini boleh dapatkannya di kesemua butik Uniqlo di seluruh negara dan juga laman sesawang rasminya bermula pada 8 September 2023.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI