Jika anda dikalangan lelaki yang mengalami masalah keguguran rambut, jangan bimbang ye. Menurut kajian, wanita berpendapat lelaki botak lebih seksi dan nampak maskulin. Bukan rekaan semata-mata tetapi kajian juga mendedahkan lelaki botak lebih menarik dari mereka yang berambut lebat!

Menurut WebMD, 80 peratus lelaki akan mengalami masalah keguguran rambut. Mungkin mereka akan malu dengan masalah tersebut, namun kajian menunjukkan isteri sebenarnya tidak kisah dengan suami botak.

Anda tak percaya? Kajian sudah membuktikan. Mesti ramai yang tidak percaya. Kajian yang diterbitkan dalam jurnal Social Psychological and Personality Science mendedahkan wanita lebih tertarik dengan lelaki botak.

Wanita Lebih Tertarik Dengan Lelaki Botak Kerana Lebih Menarik & Maskulin!

IKLAN

Manakala berdasarkan laporan ABC News, kajian yang dilakukan mendapati golongan isteri menganggap suami botak jauh lebih menarik dan mereka dianggap lebih kuat kerana nampak lebih maskulin. Manakala kebanyakan lelaki botak ini juga selalunya dikaitkan bekerja sebagai polis atau tentera serta kerja yang menunjukkan kelakian seseorang..

IKLAN

Menariknya juga, suami botak dianggap tinggi keyakinan diri. Maksudnya mereka berani membawa imej sebegitu dikhalayak ramai dan membuktikan mereka selesa dengan gaya tersebut.

IKLAN

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI