Terkejut tak lelaki bila dengar keinginan para wanita ini? Ini bukan rekaan, tapi kenyataan daripada satu laman salah satu laman tempatan yang telah menjalankan survey dimana sebilangan wanita mengaku mereka hanya akan menamatkan zaman bujangnya jika pasangan mereka itu bergaji RM5000! Biar betul!

Wanita Sanggup Hidup Single Jika Pasangan Tidak Bergaji 5k

Menurut World of Buzz, Sweet Ring telah mengumpul maklumat daripada 500 orang responden warga Malaysia dan keputusannya 70 peratus wanita di Malaysia memang mahu pasangan yang bergaji sekurang-kurangnya RM 5000 sebulan barulah kaum wanita ini setuju untuk berkahwin dengan lelaki tersebut.

 

“Kami sanggup stay single jika gaji pasangan kami tak capai seperti yang disebut”

IKLAN

 Wanita Sanggup Hidup Single Jika Pasangan Tidak Bergaji 5k

Namun bukan semua wanita beranggapan yang sama. Ada 30 peratus responden wanita mengaku yang mereka sanggup menerima lelaki yang hanya dengan pendapatan minumum RM3000 sebulan. Ini tidak dinafikan untuk kaum Adam dimana gaji 3k ke 5k itu sudah cukup untuk memulakan hidup berkeluarga. Apa yang penting mereka tidak menitikberatkan gaji para isteri.

Kalau nak ada keluarga, mestilah kena memiliki sebuah perkahwinan yang menarik kan? Ini memang menjadi idaman setiap wanita. Ini antara majlis perkahwinan yang mereka idamkan:

IKLAN

Wanita Sanggup Hidup Single Jika Pasangan Tidak Bergaji 5k

  • 60 peratus kaum Cina Malaysia idam kos perkahwinan tu antara RM10,000 ke RM30,000
  • 20 peratus idam majlis perkahwinan sedarhana bawah RM 10,000
  • 10 peratus sanggup bayar lebih daripada RM30,000 ke RM 60,000 untuk majlis perkahwinan mewah!

 

IKLAN

Mestilah data ini tidak menggambarkan seluruh pendapat wanita ataupun lelaki di Malaysia, berapa kerat je responden dia. Lagipun pendapat perihal perkahwinan ini terpulang pada individu. Tapi, apa pendapat anda?

 

Jadi apa kata anda bawak teman wanita anda ke Karnival Karangkraf berbuka puasa secara percuma untuk simpan duit majlis kahwin. Kata nak grand!!!

Wanita Sanggup Hidup Single Jika Pasangan Tidak Bergaji 5k

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI