Selepas menyaksikan koleksi pertama Casio G-Shock x FAM (Persatuan Boa Sepak Malaysia) laku keras dan habis dijual dalam tempoh beberapa jam sahaja pada penghujung Mei lalu, kini mereka sekali lagi memperkenalkan edisi kedua pula.

Menerusi siaran media yang diterima MASKULIN, Casio dengan kerjasama FAM telah mengumumkan edisi kedua yang telah dilancarkan semalam di Wisma FAM, Kelana Jaya.

Pada majlis pelancaran tersebut ia telah dihadiri oleh Presiden FAM, Datuk Haji Hamidin Haji Mohd Amin serta kedua-dua Timbalan Presidennya, Datuk Wira Mohd Yusoff Mahadi dan Dato’ S. Sivasundaram manakala Casio pula telah diwakili oleh Pengarah Eksekutif Marco Corporation, Ong Sim Jeng dan Pengarah Urusan Casio Malaysia, Tezuka Itsuro.

Kolaborasi Edisi Kedua Jam G-Shock x FAM Bakal Diperkenalkan, Boleh Direbut Menerusi Permainan Maya

Menerusi koleksi eksklusif pertama dahulu Casio menampilkan model G-Shock GA-20000FAM-1A9 yang telah disambut baik oleh peminat jenama jam tersebut serta peminat bola sepakl tempatan. Malah difahamkan ia telah habis dijual dalam tempoh beberapa jam sahaja pada hari pertama ia dipasarkan.

Bagi keluaran terbaharu G-SHOCK x FAM yang keduia pula, mereka menampilkan jam tangan GA-900FAM-1A9. Jam tangvan koleksi kolaborasi edisi kedua ini hadir bersama reka bentuk G-SHOCK yang tahan lasak dan lebih bergaya.

Selain itu, ia turut tampil dengan personaliti Harimau Malaya dengan jalur belang Harimau Malaya yang ikonik menjadi lambang kemegahan dan keghairahan peminat tempatan menyokong pasukan kebangsaan.

PELUANG MENERUSI PERMAINAN MAYA

Bagi merancakkan lagi kempen pembelian jam tangan edisi terhad kedua G-SHOCK x FAM ini, Casio telah melancarkan permainan secara maya yang direka khas bagi peminat Harimau Malaya mendapatkan slot pembelian jam tangan berkenaan.

Difahamkan 680 individu mendapat markah paling tinggi akan dipilih dan berpeluang untuk membeli jam tangan tersebut. Anda boleh cuba di sini!

IKLAN

Kolaborasi Edisi Kedua Jam G-Shock x FAM Bakal Diperkenalkan, Boleh Direbut Menerusi Permainan Maya

Manakala, Presiden FAM, Datuk Haji Hamidin pula berkata kerjasama ini menunjukkan skuad bola sepak kebangsaan telah berjaya menarik perhatian serta mendapat sokongan tinggi daripada barisan penaja dan ia tidak boleh disia-siakan oleh pasukan lebih-lebih lagi menjelang kempen Piala Suzuki AFF 2020 yang dijadualkan berlangsung pada Disember ini di Singapura.

“Terima kasih yang tidak terhingga kepada Casio Malaysia atas sokongan yang berterusan terhadap Harimau Malaya. Kepercayaan mereka terhadap pasukan kebangsaan telah sedikit sebanyak meningkatkan keyakinan serta semangat para pemain.

Kolaborasi Edisi Kedua Jam G-Shock x FAM Bakal Diperkenalkan, Boleh Direbut Menerusi Permainan Maya

“Saya yakin kempen G-SHOCK x FAM edisi kedua ini juga akan disambut baik oleh rakyat Malaysia terutama sekali penyokong Harimau Malaya yang sentiasa berada di belakang, menyokong pasukan kebangsaan lebih-lebih lagi Piala Suzuki AFF 2020 bakal bermula bulan hadapan.

IKLAN

“Skuad bola sepak kebangsaan perlu menjadikan sokongan daripada barisan penaja serta pemain ke-12, iaitu penyokong Harimau Malaya sebagai inspirasi untuk melakukan yang terbaik sekali gus mengharumkan nama Malaysia di Singapura nanti,” kata Datuk Haji Hamidin.

EDISI TERHAD BERSAMA KOTAK KHAS

Jam tangan edisi terhad kedua G-SHOCK x FAM ini akan dijual secara eksklusif menerusi slot pembelian yang akan direbut oleh peminat Harimau Malaya menerusi permainan secara maya pada harga RM699.

Dengan setiap pembelian, pembeli akan menerima sebuah kotak khas yang mengandungi pin peringatan, pelitup muka fabrik, pelekat vinil, kain tampalan yang disulam dengan ukiran Harimau Malaya, serta pin enamel.

Kolaborasi Edisi Kedua Jam G-Shock x FAM Bakal Diperkenalkan, Boleh Direbut Menerusi Permainan Maya

Sementara itu, Tezuka meluahkan rasa teruja untuk memulakan kempen pembelian G-SHOCK x FAM edisi terhad kedua ini.

IKLAN

“Casio ingin mendatangkan sedikit kelainan bagi merancakkan kempen pembelian jam tangan GA-900FAM-1A9 kali ini di mana peminat Harimau Malaya perlu menyertai permainan secara maya di laman web www.gshockpenaltykick.com.my bermula 10 November hingga 11:59 malam, 23 November 2021 untuk mendapatkan slot pembelian.

Kolaborasi Edisi Kedua Jam G-Shock x FAM Bakal Diperkenalkan, Boleh Direbut Menerusi Permainan Maya Kolaborasi Edisi Kedua Jam G-Shock x FAM Bakal Diperkenalkan, Boleh Direbut Menerusi Permainan Maya

SEMANGAT MALAYSIA!

“Seramai 680 pemenang dari permainan berkenaan yang tersenarai di dalam papan pendahulu permainan akan diberikan keistimewaan untuk membuat pembelian jam tangan edisi khas kedua G-SHOCK x FAM ini di mana kami (Casio) akan menghubungi mereka selepas tempoh masa permainan secara maya itu tamat.

“Skuad Harimau Malaya merupakan kebanggaan Malaysia dan pasukan ini telah menyatupadukan seluruh rakyat Malaysia tidak kira bangsa mahupun agama di bawah slogan keramat ‘Malaysia Boleh’.

Kolaborasi Edisi Kedua Jam G-Shock x FAM Bakal Diperkenalkan, Boleh Direbut Menerusi Permainan Maya

“Kami di Casio Malaysia juga turut berbangga kerana dapat meneruskan kerjasama bersama FAM sekali gus menyokong mereka sepenuhnya apabila skuad Harimau Malaya mengukir nama Malaysia di pentas dunia,” kata Tezuka.

Jadi buat anda yang berminat untuk memiliki jam tangan eksklusif ini bolehlah cuba nasib dan mendapatkan markah terbaik. Mana tahu rezeki anda untuk miliki jam tangan edisi terhad ini menjadi kenyataan!

Jangan lupa untuk subscribe channel Telegram MASKULIN ya!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI