Pernah alami saat-saat rambut keguguran? Ataupun botak dimana-mana bahagian? Ini kerana rambut anda yang kurang sihat dan keguguran. Untuk wanita, rambut dianggap mahkota wanita, begitu juga dengan lelaki. Rambut yang lebat dan bersinar memang menjadi pilihan kepada lelaki yang gemarkan style dan menjiwai fashion. Mungkin produk rambut yang anda gunakan tidak sesuai dengan rambut anda. Disini kami listkan untuk anda apa yang patut anda lakukan untuk mendapatkan rambut lebat.

 

 

  • Lebih pendek, lebih baik

 

Tak Perlu Botakkan Rambut Kalau Nak Rambut Lebat. Ikut Cara Ni

 

IKLAN

Pendek di sini bukanlah bermaksud anda harus botakkan rambut. Jangan takut untuk pendekkan rambut walaupun ada sudah separa botak. Ada sebab disebalik anda pendekkan rambut anda, ini akan membolehkan penampakkan pada kawasan yang kurang rambut itu tidak begitu ketara.

Ia akan membantu menebal apa yang anda ada, jadi panjangnya sangat penting. Bagi kedua-dua mereka yang rambutnya nipis dan garis rambut yang surut, pergi buat lawatan rasmi ke barber atau stylist anda. Rundingan profesional merupakan cara terbaik untuk gaya rambut anda jika ia terlalu kritikal.

 

  • Beri nafas baru

 

IKLAN

Tak Perlu Botakkan Rambut Kalau Nak Rambut Lebat. Ikut Cara Ni

Setelah grooming rambut anda. Tiba masanya untuk anda buka buku baru untuk rambut anda. Bila dah pendek ni lagi senang sebenarnya nak jaga. Gunakan pencuci rambut yang tepat setelah mendapat nasihat barber dan stylist anda. Sisih rambut anda ketika mandi dan manjakannya.

 

  • Produk

 

IKLAN

Tak Perlu Botakkan Rambut Kalau Nak Rambut Lebat. Ikut Cara Ni

Buat sementara waktu ni, elakkan dari menggunakan gel atau krim pada rambut. Beri ruang pada kulit kepala anda untuk bernafas seperti biasa. Jika anda masih ingin menggunakan produk rambut, beri fokus pada produk yang mempunyai microfibers yang boleh di dapati di mana-mana kedai rambut.

 

Dengan cara ini anda boleh mendapatkan nafas baru pada rambut anda. Kami juga menggalakkan anda untuk mendapatkan nasihat stylist untuk menanam rambut. Namun kosnya sedikit mahal. Jika anda berminat anda boleh cuba. Rambut rosak sebenarnya bukan saja dari krim atau shampoo yang anda pakai, namun kedangkala pewarnaan rambut juga memainkan peranan. Pakar rambut sendiri manasihatkan agar anda yang kerap menukar rambut itu, untuk kurangkan gejala ini. Yakin dengan warna rambut yang ada pada diri anda. Ini kerana pewarna rambut mempunyai bahan kimia yang kuat menyebabkan rambut anda rosak dan kulit kepala anda sakit. Seperti biasa, mencegah lebih baik daripada merawat. Semoga rambut anda sihat dan bersinar raya ni!

 

Tak Perlu Botakkan Rambut Kalau Nak Rambut Lebat. Ikut Cara Ni

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI