Semalam selain daripada berlangsungnya Piala FA, di Axiata Arena telah berlangsungnya konsert The Elyxion Live In KL iaitu konsert kumpulan kpop terkenal Exo. Konsert yang telah dibawakan oleh Star Planet itu, telah mula dijual tiketnya 2 bulan yang lalu, SOLD OUT serta merta kerana penangan group kpop ini. Meskipun kpop mendapat tentangan daripada segelintir masyarakat Malaysia, namun setiap konsert artis mata sepet ini tidak pernah kosong, dan jualan tiket laris meskipun beribu harganya. Tahukah anda bahawa, konsert kpop ini mempunyai beberapa fakta unik? Ini antaranya:

4 Fakta Menarik Yang Mungkin Pasangan Anda Buat Jika Dia Seorang Kpop

 

Konsert Mula Pada 5 Petang

4 Fakta Menarik Yang Mungkin Pasangan Anda Buat Jika Dia Seorang Kpop

Tidak seperti konsert artis barat, atau konsert Malaysia, konsert kpop akan bermula pada jam 5pm dan habis pada 8 malam. Kenapa cepat sangat? Ini kerana rata-rata daripada mereka yang meminati kpop di Korea adalah remaja dan wanita. Tidak wajar jika anak dara atau remaja pulang lewat ke rumah, kerana itu mereka mulakan konsert padal jam 5 petang sesuai dengan culture dan agama mereka. 

 

IKLAN

Poster percuma untuk peminat setiap ahli group

 

Ini fakta menarik! Sudah tentu setiap mereka yang meminati kumpulan kpop tertentu mempunyai seorang ahli yang diminati kan? Setiap kumpulan kpop akan ada satu fanbase bagi setiap ahli, jadi apabila tiba konsert, fanbase setiap ahli ini akan cetak sejumlah besar poster untuk diberikan kepada mereka yang hadir ke konsert. Untuk mereka di Korea, peminat akan merancang projek bagi menghiburkan artis kpop mereka. Sebagai contoh, poster itu hanya akan diangkat pada waktu-waktu tertentu dan jerit nama ahli tersebut, dan banyak lagi. 

 

IKLAN

Bentang Tikar

4 Fakta Menarik Yang Mungkin Pasangan Anda Buat Jika Dia Seorang Kpop

Inilah yang membuatkan segelintir netizen marah dengan ketaksuban kpop. Ada yang sanggup bentang tikar, malah bina khemah sebab nak cop tempat duduk setelah masuk ke dalam stadium konsert itu nanti. Inilah kesungguhan mereka. 

 

IKLAN

 

Cenderamata Mengarut

4 Fakta Menarik Yang Mungkin Pasangan Anda Buat Jika Dia Seorang Kpop

Jika anda pergi konsert artis tempatan atau barat, antara merchandise yang dijual adalah tumbler, keychain dan t-shirt. Namun untuk kpop, banyak lagi barangan mengarut yang boleh dibeli, antaranya cekak berlampu dengan nama ahli, light stick yang wajib dibeli, stokin wajah ahli kpop, Topi wajah mereka, kad bodoh-bodoh wajah setiap ahli dan banyak lagi. Memang membazir, tapi menarik kan?

 

Jadi, boleh terima kpop ke tak Malaysians?

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI