Nak dengar lagu kuat-kuat bersama kawan-kawan mesti kena pakai speaker kan? Dengan teknologi serba canggih pada hari ini, membolehkan anda bawa speaker kemana saja kerana ia berbentuk mini. Namun, ada segelintir speaker yang harganya mahal sampai anda tidak mampu untuk beli. Penggunaan speaker mini menjadi trend di Malaysia kerana dapat memainkan muzik anda dari smartphone or PC. Di sini kami mengesyorkan beberapa pilihan speaker mini terbaik pada harga yang murah, sesuai untuk mereka yang mahukannya tetapi berjimat-cermat dalam pembelanjaan.

 

 

S815 Soundlink Mini Speaker

Speaker mini USB terbaik

S815 Soundlink mini speaker mempunyai port USB membolehkan pengguna untuk mencucuk MP3 mereka dan mainkan lagu. Penggunaan USB juga dapat memudahkan pengguna kerana ianya bersifat universal dan lebih mudah. Baterinya juga boleh di cas semula melalui port USB tersebut, sekali cas, ia boleh bertahan sehingga 8 jam walaupun memainkan lagu secara berterusan.

Kereta Tak Ada Bluetooth? 5 Mini Speaker Murah Ini Untuk Perjalanan Balik Kampung

 

Beratnya hanya 700 gram  dan berbentuk petak sesuai untuk diletakkan di atas meja belajar ataupun masukkan ke dalam beg.  Badannya yang diperbuat daripada aloi aluminium menjadikannya tahan lebih lasak dan memberikan rupa yang simplisiti.

ERA Mini Speaker

Terbaik untuk komputer

ERA mini speaker tidak memerlukan kabel yang berselirat, pengguna hanya boleh terus mencucuknya pada audio jack komputer mereka dan digunakan seperti biasa. Pengguna juga tidak perlu install apa-apa driver daripada internet untuk menggunakannya kerana ianya bersifat universal, malah boleh digunakan pada mac dan windows.

IKLAN

Kereta Tak Ada Bluetooth? 5 Mini Speaker Murah Ini Untuk Perjalanan Balik Kampung

Bentuknya yang bulat dan saiznya yang kecil memudahkan pengguna untuk menyimpannya atau di bawa bersama (On-The-Go). Penggunaan bateri litium menjadikannya tidak mudah panas dan mengurangkan risiko overheated dan kerosakan bateri.

Popupine M01 mini Speaker

Mini speaker LED

Popupine M01 mini speaker mempunyai lampu LED di dalamnya yang akan berkelip apabila dihidupkan. Penggunaan speaker mini yang mempunyai LED agak popular di kalangan gamer kerana ia akan menampakkan anda seorang professional. Lampu LEDnya juga akan berkelip secara perlahan-lahan menjadikannya lebih menarik pada waktu malam. Reka bentuknya yang berunsurkan berlian menampakkannya lebih futuristik dan elegan.

Kereta Tak Ada Bluetooth? 5 Mini Speaker Murah Ini Untuk Perjalanan Balik Kampung

IKLAN

 

Pengguna tidak perlu untuk mencari driver untuk PC mereka atau download aplikasi khas di dalam smartphone untuk menggunakannya. Anda hanya perlu cucuk sahaja di audio jack peranti anda dan seterusnya anda boleh mainkan lagu-lagu kesukaan anda.

 

 

New-Xigang Lenrue A2

Speaker mini terbaik untuk handphone

New-Xigang Lenrue A2 menggunakan sambungan Bluetooth 2.1 sesuai untuk penggunaan handphone. Antara ciri khasnya iaitu terdapat mikrofon yang dipasang bersama padanya sesuai untuk voice recording ataupun menjawab panggilan walaupun sedang asyik mendengar lagu. Hal ini dapat memudahkan pengguna daripada perlu menutup sambungan dan call semula kerana suara anda tidak dapat disampaikan.

Kereta Tak Ada Bluetooth? 5 Mini Speaker Murah Ini Untuk Perjalanan Balik Kampung

IKLAN

Reka bentuknya yang berbentuk silinder dan kecil memudahkan pengguna untuk membawanya bersama untuk mendengar lagu. Tambahan pula, terdapat port untuk SD card di mana pengguna tidak perlu lagi membuka Bluetooth untuk memainkan lagu dari handphone mereka. Hanya perlu pasangkan SD card dan nikmati lagu secara berterusan.

Xiaomi Mi Mini Speaker

Speaker mini Bluetooth

Penggunaan bluetooth semakin hari semakin hebat, Xiaomi Mi Mini speaker menggunakan sambungan Bluetooth versi 4.0 yang merupakan versi yang agak terbaru. Penggunaan sambungan Bluetooth 4.0 lebih cekap dalam penggunaan bateri dan boleh digunakan pada smartphone yang terkini seperti iPhone 6S dan Samsung Galaxy S6 sehingga yang terkini.

Kereta Tak Ada Bluetooth? 5 Mini Speaker Murah Ini Untuk Perjalanan Balik Kampung

 

Ia menggunakan bateri litium menjadikannya lebih cekap dalam penggunaan tenaga dan mengelakkan overheated. Di samping itu, boleh berfungsi sehingga 4 jam walaupun dibuka pada kekuatan 60dBA

*Sumber: productnation.co

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI