Siapa yang tidak mengenali penyanyi yang memiliki suara yang mantap dan lunak ini? Penyanyi single Too Good At Goodbyes ini muncul dengan penampilan yang lebih menarik dan berbeza. Tapi, sudah pastilah yang menjadi isu hangat adalah tentang tubuh badannya yang semakin kurus, slim dan fit! Wah! Apakah rahsianya?

Sam Smith mengakui tentang tubuh badannya yang besar dan mula bertekad untuk melakukan perubahan terhadap tubuhnya.

Kerana Malu Melihat Badan Sendiri, Sam Smith Tekad Untuk Kuruskan Badan.

“Saya mula bertekad untuk menurunkan berat badan apabila saya bersama rakan-rakan di tepi pantai dan membuka baju. Dari situ saya tersedar bahawa bentuk badan saya tidak elok dan harus melakukan perubahan.”

IKLAN

Nama Sam Smith kini bukan sahaja dikenali sebagai penyanyi yang bagus, malah ia juga dikenali sebagai penyanyi yang berjaya menurunkan berat badan dengan memebri impak yang mendalam! Menurut kata-katanya pada 60 Minutes Australia, dari kecil lagi makanan mengawal dirinya.

“Memang sejak kecik, saya memang suka makan. Apatah lagi kalau saya berasa sunyi, makanan sajalah yang banyak menghilangkan perasaan emosi saya. Secara tidak langsung, ia menyumbang kepada kenaikan berat badan saya.”

IKLAN

Kerana Malu Melihat Badan Sendiri, Sam Smith Tekad Untuk Kuruskan Badan.

IKLAN

Namun, segalanya berubah apabila Sam mengenali Amelia Freer, seorang terapi nutrisi. Merujuk kepada buku nukilan Amelia, Eat. Nourish. Glow, ia membantu Smith dari segi pelan pemakanan yang sihat dan berkualiti. Dari situ juga ia mengawal kadar gula, bahan tenusu dan lain-lain lagi. Menurut laporan dari Billboard pada Oktober 2017, Sam melakukan senaman 3 kali seminggu dengan bantuan personal trainer dan memfokuskan kepada cardio dan senaman jenis “too many weights”.

Apa-apapun kami dari Maskulin mengucapkan syabas kepada Sam Smith kerana berjaya menurnkan berat badan serta berjaya mencapai impiannya untuk memiliki tubuh yang lebih sempurna. Kami juga tidak sabar untuk menyaksikan kejayaan album terbarunya The Thrill of It All di anugerah Grammy nanti!

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI