Bila rakan anda ajak lepak, pasti ada cerita yang nak dicerita kan? Kalau tidak pun rakan anda bosan dirumah. Apabila dah sampai ke kedai mamak, 20 minit pertama anda makan dan membawang, selebihnya? Tak kan nak lepak kejap je. Maka anda dan rakan-rakan mula mengeluarkan telefon bimbit dan muka scroll Instagram, Facebook dan macam-macam lagi. Alahai, bosannya melepak.

 

Sini, kami menyediakan 4 permainan yang tidak bosan malah menhiburkan anda bersama rakan-rakan. Letak tepi telefon bimbit anda tu sekarang!

 

  • Daun Terup (playing cards)

Ini bukan judi, tapi tahukah anda bahawa banyak permainan yang boleh dimain menggunakan daun terup ni. Anda boleh google jenis permainan menggunakan daun terup ni. Tak perlu bawak kotak pun, sentiasa sediakan dalam kereta atau dalam bag anda (bagi perempuan) dan mainlah bersama rakan-rakan ketika anda sudah ketandusan topik untuk dibualkan di mamak.

IKLAN

 

  • Jenga

Ini bukanlah permainan baru untuk kanak-kanak 90an, permainan ini sudah lama berada dipasaran. Namun permainan ini biasanya dimainkan di rumah. Apa kata kalau anda bawa permainan ini ke kedai mamak, main bersama rakan-rakan anda, boleh merapatkan lagi hubungan silaturahim sesama manusia.

 

IKLAN
  • Sahiba

Mungkin permainan ini bosan kerana ia memerlukan anda untuk berfikir. Namun jika anda bermain dengan rakan-rakan yang “gila” maka permainan ini akan lebi menghiburkan. Sedikit tips untuk bermain mainan ini di kedai mamak, anda boleh bertanya kepada Anne, kalau tak tahu nak buat perkataan. Hehe

 

IKLAN
  • head’s up

Okay, mungkin ini akan menyebabkan anda memegang telefon pintar anda. Head’s up ni dah banyak versi yang anda boleh download di apps store phone anda. Try bersama rakan-rakan anda, mesti kecoh satu mamak.

 

Nak jadikan permainan ini lebih menarik, order satu makanan mamak paling pedas, dan siapa kalah harus dikenakan penalti. Ok, dah boleh ajak kawan-kawan lepak mamak malam ni.