Sedih juga bila memikirkan Hugh Jackman sudah tidak lagi membawa watak adiwira rebel kegemaran ramai, Wolverine.

Malah francais X-Men juga dikatakan sudah berkakhir buat seketika selepas pemilikan 20th Fox Century oleh Disney. Namun sinar di sebaliknya kita mungkin akan lihat francais ini akan melalui proses reboot. Sebab itulah nama pelakon baru Taron Egerton disebut sebagai pengganti Hugh Jackman.

Watak Wolverine merupakan antara watak yang paling dikenali dan diminati di dalam skuad X-Men. Jadi tidak hairanlah mengapa ramai lelaki suka dengan karakter ini – dia seorang yang rebel, bersifat penuh maskulin, rugged dan paling penting sekali mempunyai fizikal yang sado dan berotot.

Antara bahagian badan Wolverine yang sering mendapat perhatian ialah lengan serta tangannya yang dilengkapi 3 bilah besi tajam.

Anda juga sebenarnya boleh mendapatkan lengan sado seperti Wolverine dengan syarat melakukan 4 jeni senaman uipper body berikut:

IKLAN

4 Senaman ‘Upper Body’ Buat Anda Yang Impikan Lengan Sado Seperti Wolverine

BACA: Lihat Transformasi Luar Biasa Pelakon Hollywood Lakukan Untuk Filem Superhero

Sebanyak empat latihan yang anda bpoleh lakukan secara rutin untuk membantu anda untuk membentuk otot lengan. Dan nada juga tak harus pandang remah akan diet pemakananan, pastikan ambil makanan bergizi untuk mempercepatkan pembentukan otot lengan.

IKLAN

Berikut merupakan cara untuk anda mampu membentuk dan membesarkan otot lengan anda agar kelihatan tegap dan kekal seksi.

1. Latihan ringan arm circle

Siapa kata latihan membentuk otot lengan hanyalah dengan mengangkat beban berat? Padahal kamu boleh juga berlatih arm circle sebagai latihan asas. Caranya adalah berdiri tegak dan merentangkan tangan lurus ke sisi. Setelah itu pusingkan lengan membentuk huruf o dengan putaran ke belakang. Lakukan putaran sebanyak 20 kali mengikut empat set.

4 Senaman ‘Upper Body’ Buat Anda Yang Impikan Lengan Sado Seperti Wolverine

IKLAN

2. Lakukan push up secara rutin

Push up juga adalah sangat baik untuk membentuk otot lengan agar semakin kekar. Lakukan push up asas dengan telapak tangan menempel di lantai. Setelah itu naikkan dan turunkan badan anda dalam posisi lurus. Jadi bukan hanya bahagian pinggul yang akan menaik dan menurun. Lakukan secara bertahap misalnya 10 kali push up, seterusnya 20, 30, hingga 50 kali sehari jika sudah terbiasa.

3. Lakukan gerakan concentration curl

Latihan penting lain yang perlu kamu lakukan adalah concentration curl. Tentu anda ingin tahu bukan? Concentration curl adalah latihan angkat beban. Caranya kamu duduk dan merentangkan kaki. Setelah itu lengan diletakkan di depan paha. Lalu angkat dumbell yang ada di hadapan anda. Untuk lebih jelas, kamu boleh melihat gerakannya di Youtube.

4 Senaman ‘Upper Body’ Buat Anda Yang Impikan Lengan Sado Seperti Wolverine

4. Lakukan pull up dengan betul

Satu lagi bentuk latihan yang sangat baik untuk membentuk otot lengan adalah pull up. Caranya adalah kamu bergantung pada palang datar. Tangan tegak lurus selaras dengan bahu. Setelah itu angkat tubuh ke atas hingga dada lurus palang yang anda pegang. Latihan ini agak berat. Untuk latihan awal, lakukan 5 kali dulu. Tapi bila sudah biasa teruskan hingga 10 kali.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI