5 CARA MUDAH UNTUK TURUNKAN DARAH TINGGI YANG BERKESAN

1) MAKANLAH BUAH-BUAHAN YANG MENGANDUNGI SERAT YANG TINGGI SETIAP HARI

 Pisang juga salah satu buah-buahan yang mengandungi serat yang tinggi. Sayuran hijau seperti bayam, kubis, mentimun juga dapat menolong memulihkan tekanan darah tinggi.

2) KURANGKAN PENGAMBILAN GARAM DALAM MAKANAN

 Anda harus tentukan kuantiti garam yang patut diambil. Awas! Jangan sampai berlebihan. Kurangkan/Jauhkan dari pengambilan daging dan keju.

3) JAUHI ALKOHOL DAN ROKOK

IKLAN

 Bukan sahaja baik untuk tekanan darah tinggi tapi sekiranya anda jauhi alkohol anda akan dapat banyak faedah. Bukankah rokok sudah terbukti mengandungi bahan-bahan yang merbahaya? Inilah masa yang sesuai untuk anda berhenti merokok.

4) ELAKKAN STRES

IKLAN

Stres hanya akan meningkatkan tekanan darah anda. Sekiranya anda menghadapi apa- apa masalah, cuba menyelesaikan masalah anda dengan tenang.

5) AMALKAN SENAMAN

IKLAN

Senaman ringkas secara konsisten juga merupakan 5 cara mudah untuk turunkan darah tinggi secara berkesan. Selain itu, senaman secara konsisten juga merupakan cara mudah untuk mencegah buasir. Kesimpulannya, banyak manfaat sekiranya kita mengamalkan senaman.

2 TIPS SEMULAJADI TURUNKAN DARAH TINGGI YANG LEBIH BERKESAN

1) Amalkan minum jus saderi. Caranya, buat jus saderi sendiri, Jangan tambah gula, Amalkan 1 kali sehari selepas sarapan setiap hari.

2) Amalkan pengambilan bawang putih. 3 ulas bawang putih dibuat air ataupun makan begitu sahaja 3 ulas bawang putih tu. Amalkan 3 kali sehari.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI