Anda tak perlu gelabah kalau jerawat muncul kerana acne patch ada penyelesaiannya. Ia dikatakan berkesan untuk memulih dan mengecutkan jerawat baru yang muncul di sekitar wajah.

Penggunaan acne patch ini secara tidak langsung dapat memelihara jerawat daripada menyebabkan iritasi dan kemerahan pada kulit. Penggunaannya mudah! Anda hanya perlu tampal acne patch ini sebelum tidur dan keesokan harinya jerawat anda sudah mengecut dan hilang.

Kalau anda sedang berdepan dengan masalah jerawat, ini ada 5 pilihan acne patch yang anda boleh cuba.

1. Miacare Acne Patch

5 ‘Penyelamat’ Acne Patch Yang Boleh Kecutkan Jerawat Degil Dalam 1 Malam!

Jika anda mencari acne patch yang multi-tasking di mana ia boleh bekerja pada waktu siang dan malam, maka jenama Miacare ini sesuai untuk anda! Ia didatangkan dengan dua pilihan iaiti siang dan malam. Saiz acne patch untuk kegunaan malam agak tebal berbanding acne patch untuk kegunaan siang bagi membolehkan penyerapan yang maksimum. Anda tidak perlu segan untuk memakainya kerana rekaan jenama ini sangat nipis.

IKLAN

2. Watsons Acne Patch

5 ‘Penyelamat’ Acne Patch Yang Boleh Kecutkan Jerawat Degil Dalam 1 Malam!

Watsons Acne Patch ini sesuai digunakan oleh anda yang miliki kulit alah terutamanya alah pada krim jerawat yang agak keras. Acne patch ini akan menyerap minyak dan melindungi jerawat daripada kekotoran dan menjangkiti kulit lain. Ia tersedia dalam semi-lutsinar bersaiz 0.04cm dan sangat nipis untuk menutup jerawat dengan sempurna. Ia juga kalis air dan sangat selesa untuk digunakan.

3. OXY Anti-Bakterial Acne Patch

5 ‘Penyelamat’ Acne Patch Yang Boleh Kecutkan Jerawat Degil Dalam 1 Malam!

IKLAN

Ada banyak pilihan di farmasi tapi jenama dari OXY ini juga tak kurang hebatnya. Kenapa? OXY Acne Patch hadir dengan formula anti-bakteria yang terbukti berkesan menghalang bakteria jerawat. Ia dapat memberi perlindungan maksima selama 8 jam, menyerap minyak dan nanah di dalam jerawat serta meningkatkan pemulihan jerawat. Acne patch ini super nipis dengan ketebalan hanya 0.3cm dan berwarna lutsinar seakan-akan warna kulit. Ini menjadikannya tidak begitu ketara apabila ditampal pada kulit wajah

4. Cosrx Acne Pimple Master Patch

5 ‘Penyelamat’ Acne Patch Yang Boleh Kecutkan Jerawat Degil Dalam 1 Malam!

IKLAN

Acne patch ini menjadi antara pilihan kebanyakan K-Beauty. Ia berkesan mengecut dan meratakan jerawat serta menipiskan jerawat bernanah dengan lebih cepat. Dalam satu pek tersedia 24 keping dengan tiga saiz berbeza iaitu 12 mm, 10 mm, dan 7 mm. Selain melindungi kawasan kulit yang berjerawat, produk ini juga tahan lasak dan selesa dipakai walaupun ketika mandi.

5. Purederm

5 ‘Penyelamat’ Acne Patch Yang Boleh Kecutkan Jerawat Degil Dalam 1 Malam!

Bukan acne patch biasa. Jenama Purederm ini mampu mengawal kemerahan dan bengkak jerawat yang berada di peringkat awal. Disuntik dengan asid salistik – digunakan sebagai bahan utama dalam produk anti-jerawat.

Kesemuanya boleh didapati di drugstores. Cuba lihat keberkesannya apabila anda menggunakannya. Selamat mencuba!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI