6 selebriti lelaki ini sememangnya diketahui memang sucess dalam bidang seni, namun malangnya belum ada lagi yang mencuri hati mereka walaupun sudah mencecah usia 40an. Masa kini ramai je lelaki yang lambat mendirikan rumahtangga mungkin juga atas sebab kos sara hidup yang makin tinggi.

Itulah yang dinamakan jodoh, kita hanya merancang, tuhan yang menentukan. Semuanya sudah tertulis cuma kita tidak tahun dengan siapa dan bila akan terjadi. Jom lihat siapakah selebriti di Malaysia yang masih bujang dan tampan mungkin jodoh wanita di luar sana.

1. Anuar Zain, 48

6 Selebriti Lelaki Ini Kacak, Success & ‘Hot’, Tapi Status Masih Bujang Di Usia 40an

Memang sukar untuk memperkatakan tentang penyanyi lelaki yang seorang ini, dia memang cukup berahsia tentang hal peribadinya terutama kisah cinta. Dalam usianya sudah menghampiri usia 50an, Anuar tetap sibuk dengan kerjayanya sebagai seorang penyanyi tersohor. Pernah dikaitkan dengan nama-nama besar menjalinkan hubungan cinta seperti Dayang Nurfaizah dan Siti Nurhaliza suatu ketika dahulu.

 

2. Hans Isaac, 47

6 Selebriti Lelaki Ini Kacak, Success & ‘Hot’, Tapi Status Masih Bujang Di Usia 40an 6 Selebriti Lelaki Ini Kacak, Success & ‘Hot’, Tapi Status Masih Bujang Di Usia 40an

Siapa tak kenal dengan pelakon kacak ini yang digilai ramai wanita. Hans tidak seseakali hilang auranya dalam dunia lakonan. Pernah menjalinkan hubungan cinta dengan jelitawan dari Malaysia seperti Erra Fazira, Neelofa dan bekas ratu cantik, Elane Daly.

 

IKLAN

3. Mahmud Ali Bashah, 48

6 Selebriti Lelaki Ini Kacak, Success & ‘Hot’, Tapi Status Masih Bujang Di Usia 40an

Mahmud Ali Bashah bukanlah nama asing dalam industri tanahair. Wajahnya sentiasa muncul di kaca TV menerusi drama dengan memainkan pelbagai watak. Kini beliau sudah berusia 47 tahun dan masih belum bertemu dengan pilihan hati. Beliau masih aktif dalam dunia lakonan dan kini sibuk menjalankan perniagaan sendiri.

 

4. Zamani Slam

6 Selebriti Lelaki Ini Kacak, Success & ‘Hot’, Tapi Status Masih Bujang Di Usia 40an

Ketika Zamani dalam usia remaja sebagai vokalis kumpulan Slam, beliau menjadi kegilaan ramai wanita sehinggakan ada yang hampir histeria tatkala melihat dia melakukan persembahan di pentas. Pernah mencetuskan kontroversi dengan penyanyi No 1 Negara iaitu Datuk Siti NUrhaliza sebelum ini. Gosip mengatakan mereka berdua bercinta hangat sekitar tahun 1997-1998 namun mereka berdua tidak pernah mengesahkan gossip tersebut.

IKLAN

 

5. Rem,43

6 Selebriti Lelaki Ini Kacak, Success & ‘Hot’, Tapi Status Masih Bujang Di Usia 40an

Satu ketika dahulu, nama penyanyi yang berasal dari Sibu, Sarawak ini cukup popular manakala lagu-lagunya seperti Selingkar Kasih dan S.O.T (Semua Orang Tahu) sering kali menjadi siulan peminatnya. Rem atau nama sebenarnya Ramzani Kassim, 42, masih belum merancang untuk menamatkan zaman bujang. Dia menyerahkan perkara itu kepada Allah dan sekiranya menemui gadis yang menepati ciri-ciri idamannya, dia tidak teragak-agak untuk terus berkahwin.

 

IKLAN

6. Azwan Ali

6 Selebriti Lelaki Ini Kacak, Success & ‘Hot’, Tapi Status Masih Bujang Di Usia 40an

Azwan Ali memang terkenal dengan sikapnya yang lantang bersuara dan mengkritik orang. Azwan Ali atau nama sebenar Mohamed Azwan Haji Ali dilahirkan pada 13 Februari 1966 sangat aktif di media sosial.Suatu ketika dulu pernah Azwan pernah menaruh hati pada penyanyi popular Ziana Zain. Ketika Azwan Ali bukanlah Azwan Ali yang sekarang kerana dahulu dia berperwatakan macho dan boleh dikatakan lelaki yang bergaya. Sayangnya perasaan cinta dan kasih sayang Azwan Ali terhadap Ziana Zain telah di”reject” ketika itu.

 

7. Ebby Yus

6 Selebriti Lelaki Ini Kacak, Success & ‘Hot’, Tapi Status Masih Bujang Di Usia 40an

Ebby Yus atau nama sebenarnya Muhammad Yunus Abdul Rashid, ialah seorang pelawak dan pelakon Malaysia yang terkenal. Paling diingati ialah peranan beliau dalam siri sitcom televisyen `Simpang Tiga’. Dalam pada itu pelawak berasal dari Negeri Sembilan ini berkata, seandainya beliau mahu berkahwin, wanita pilihannya itu mestilah seorang yang bukan saja boleh menerima dirinya malah keluarganya.

6 artis dari Malaysia ini sememangnya masih tampan dan segak namun malangnya belum ada lagi yang mencuri hati mereka. Apa-apa pun dalam hati kita tertanya-tanya adakah jika kita punyai wajah yang tampan dan ada kerjaya yang baik maka berat jodoh?