Tak perlu beli produk pelik-pelik, hanya dengan amalkan tujuh jenis makanan ini, kulit anda mungkin boleh cerah secara semula jadi.

TOMATO

Selain bermanfaat untuk menurunkan berat badan dan mencegah kanser, tomato berfungsi untuk memutihkan kulit dari dalam kerana kandungannya yang tinggi dengan lycopene.

BETIK

Betik kaya dengan Vitamin E dan C sebagai antioksidan dan berfungsi untuk menghilangkan kesan noda hitam dan jerawat pada wajah.

IKLAN

LOBAK MERAH

Selain bermanfaat untuk kesihatan mata, lobak merah juga berperanan penting dalam memutihkan kulit kerana ia kaya dengan kandungan vitamin C serta karoten.

BAYAM

IKLAN

Bayam mengandungi vitamin A yang tinggi yang dapat membuatkan kulit menjadi lebih sihat dan membantu memberi kelembapan yang mencukupi pada epidermis.

 

KIWI

Buah kiwi kaya akan vitamin C yang bermanfaat untuk memutihkan kulit selain dapat membantu menghilangkan bekas jerawat.

IKLAN

TEH HIJAU

Selain membantu dalam penurunan berat badan, teh hijau juga berfungsi untuk memulihkan kulit daripada sinaran cahaya matahari, melembutkan dan memutihkan kulit.

MAKANAN BERASASKAN SOYA

Olahan soya yang terdapat dalam menu makanan seharian seperti tauhu,tempe atau susu soya juga bermanfaat untuk membantu memutihkan kulit dari dalam.