Fakta kebaikan menggunakan Gel Aloe Vera bagi merawat kulit. Ia sesuai untuk semua jenis kulit tidak kira lelaki ataupun wanita, walaupun anda seorang individu yang mengalami masalah kulit sensitif. Sumber alam semula jadi ini sangat berkesan!

Amalan Kulit Sihat Persis Song Joong Ki

1. Sebagai Pelembap
Aloe Vera sangat sesuai digunakan pada wajah. Menggunakan Aloe Vera pada kulit sebelum mengenakan make-up boleh mencegah kulit daripada kekeringan.
Bagi lelaki: Aloe vera boleh digunakan sebagai pelembut sebelum bercukur. Sifat-sifat penyembuhan itu boleh merawat luka kecil yang disebabkan oleh bercukur.

2. Rawat Jerawat.
Aloe Vera mempunyai sifat antimikrobial yang membunuh bakteria dan ciri-ciri anti-radang yang mengurangkan keradangan kulit. Ia membolehkan kulit untuk sembuh dengan cepat dan secara semula jadi dengan minimum parut. Aloe vera adalah pelembab tetapi tidak memberi kulit rasa berminyak, jadi ia sesuai untuk sesiapa yang mempunyai kulit berminyak.

IKLAN

3. Kekal Muda
Semua orang mula bimbang tentang kemunculan garis dan kehilangan keanjalan pada kulit wajah.Vitamin C dan E yang hadir dalam gel aloe vera boleh memperbaiki kulit kita secara semulajadi dan menjaga kulit kita dari terhidrat.

IKLAN

4. Aloe Vera boleh mengurangkan penglihatan “stretch mark”.
Sama ada kerana perubahan berat badan, atau mengandung – ramai daripada kita yang dibelenggu dengan stretch mark hodoh. Tanda-tanda ini muncul disebabkan oleh air mata kecil di lapisan kulit yang disebabkan oleh secara tiba-tiba dan berlebihan regangan. Gel Aloe Vera boleh membantu menyembunyikan stretch mark dengan penyembuhan luka.(tetapi perlulah dicegah lebih awal)

IKLAN

5. Aloe Vera boleh digunakan untuk merawat selaran matahari.
Aloe Vera juga bertindak sebagai lapisan pelindung pada kulit dan membantu menambah kelembapan. Apabila kulit terhidrat, maka ia akan pulih lebih cepat daripada selaran matahari.

Amalan Kulit Sihat Persis Song Joong Ki

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI