AMAZFIT-REVIEW-MASKULIN-1

Pada masa kini melakukan aktiviti senaman atau kecergasan rasanya tidak lengkap tanpa menggunakan sokongan jam pintar. Amazfit Bip 5 Unity hadir sebagai solusi yang bukan sahaja mampu milik tetapi sarat ciri-ciri hebat.

Pertama kali membuka kotaknya, MASKULIN merasakan Amazfit Bip 5 Unity cukup menarik dengan rekaan moden dan minimalis.

Amazfit Bip 5 Unity, Jam Pintar Canggih Mampu Milik Berprestasi Baik [REVIEW]

Jadi apakah kelebihan atau mungkin kekurangan yang ada pada Amazfit Bip 5 Unity? Ikuti review ringkas di bawah.

REKA BENTUK

Ia hadir dengan rangka keluli tahan karat menambah sentuhan elegan pada estetik keseluruhan. Manakala binaan yang ramping dan ringan (hanya 25g tanpa tali) memastikan jam tangan ini selesa dipakai sepanjang hari.

Amazfit Bip 5 Unity, Jam Pintar Canggih Mampu Milik Berprestasi Baik [REVIEW]

Dimensi yang kompak 45.8 x 37.08 x 10mm menjadikannya jam pintar sempurna untuk pelbagai pakaian atau gaya.

Tidak kiralah sama ada anda berpakaian formal untuk mesyuarat penting atau santai untuk sesi senaman.

Paparan skrin sentuh TFT 1.91 inci dengan resolusi 320 x 380 piksel dan kepadatan piksel 260 PPI menjadikannya jelas dan terang, walaupun di bawah sinar matahari terang.

BATERI BERKUASA

Amazfit Bip 5 Unity dilengkapi bateri cukup mengagumkan dengan 300 mAh. Ia boleh bertahan sehingga 5 hari penggunaan berat atau 11 hari penggunaan biasa dengan sekali cas.

IKLAN

Apabila tiba masa untuk mengecas semula, mod penjimatan bateri memanjangkan masa siap sedia sehingga 26 hari yang luar biasa. Jadi anda tak perlu risau jam tangan pintar ini kehabisan tenaga.

Amazfit Bip 5 Unity, Jam Pintar Canggih Mampu Milik Berprestasi Baik [REVIEW]

Sama ada anda sedang mendaki, melancong untuk bekerja, atau menjalani rutin harian, anda boleh mengharapkan jam tangan pintar ini untuk terus menyokong anda tanpa gangguan.

Selain itu, Amazfit Bip 5 Unity turut menawarkan lebih daripada 100 muka jam yang unik. Ini membolehkan anda menyesuaikan jam tangan mengikut personaliti tersendiri.

Kemampuan untuk mencipta muka jam tersuai sendiri menggunakan foto dari telefon pintar adalah satu bonus tambahan, membolehkan anda mempersonalisasikan peranti ini sepenuhnya.

PEMANTAUAN KESIHATAN 

Dilengkapi dengan sensor biometrik BioTracker PPG dari Amazfit, jam tangan pintar ini menyediakan data masa nyata tentang kadar jantung, tahap oksigen dalam darah, dan juga tahap tekanan anda.

IKLAN

Kekayaan maklumat ini sangat berguna untuk membantu anda membuat keputusan yang berinformasi tentang kesihatan keseluruhan anda dan mengambil langkah proaktif untuk mengekalkan gaya hidup yang sihat.

Amazfit Bip 5 Unity, Jam Pintar Canggih Mampu Milik Berprestasi Baik [REVIEW]

Fungsi pemantauan kadar jantung Amazfit Bip 5 Unity menyediakan data yang tepat dan boleh dipercayai. Sekali gus membolehkan anda memantau kesihatan kardiovaskular dan berlatih dalam zon kadar jantung.

BACA: Trend Penjagaan Diri & Fesyen Boleh Jejaskan Penampilan Lelaki, Jauhinya Segera!

Pemantauan tahap oksigen dalam darah juga sangat berguna, terutama bagi mereka yang gemar aktiviti luar seperti mendaki. Ia membantu anda menjejak respons badan terhadap perubahan ketinggian dan keadaan persekitaran.

IKLAN

PENGURUSAN STRES

Pemantauan tahap tekanan adalah alat yang berharga dalam menguruskan kesejahteraan keseluruhan.

Amazfit Bip 5 Unity membantu anda mengenal pasti pola tekanan dan mengambil langkah proaktif untuk menangani sebarang isu yang mendasari.

Sama ada melalui latihan kesedaran, menyesuaikan keseimbangan kerja-hidup, atau sekadar berehat, maklumat yang disediakan oleh jam tangan pintar ini sangat membantu dalam mengekalkan gaya hidup yang seimbang.

Amazfit Bip 5 Unity, Jam Pintar Canggih Mampu Milik Berprestasi Baik [REVIEW]

Secara keseluruhannya, Amazfit Bip 5 Unity merupakan jam pintar yang membawa nilai yang cukup baik sesuai dengan harganya.

Dari paparan dan reka bentuk yang mengagumkan kepada hayat bateri yang tidak tertandingi, pemantauan kesihatan yang komprehensif hinggalah penjejakan sukan yang serba boleh.

Rating MASKULIN – 4/5

Jangan lupa subscribe atau follow YouTube dan TikTok MASKULIN untuk seleksi video menarik seperti di bawah.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI