Hadir dengan 14 tahun pengelaman menjadikan AminHayat sebagai seorang hos yang cukup disegani di negara kita. Pernah merangkul Anugerah Laporan Khas Berita TV Terbaik pada Anugerah Seri Angkasa 2010 menjadi penanda aras kredibiliti yang dimilikinya.

Wajahnya cukup sinonim dan popular sebagai penyampai berita TV9 dan kini menjadi penyampai berita sambilan di stesen berkenaan. AminHayat yang sentiasa malaungkan falsafah pegangannya, #AdaJalanNya kini bakal muncul dalam program eksklusif, ‘AminHayat Show’.

‘AminHayat Show’ Bawa Misi Harmonikan Dunia Usahawan Pelbagai Etnik & Kaum 

Menariknya, program yang bakal bersiaran pada 12 April 2021 tersebut akan bersiaran secara dalam talian memerusi platform Facebook dan YouTube. Menerusi porgam tersebut, AminHayat akan mengupas tentang pengalaman peribadi tetamu jemputan seperti usahwan mahupun selebriti tempatan.

Selain itu, ‘AminHayat Show’ juga hadir dengan misi untuk memupuk keharmonian masyarakat pelbagai kaum dan bangsa di dalam masyarakat. Program yang berorientasikan tema usahawan ini juga ingin mendekatkan kesemua usahawan dari pelbagai latar belakang. Sama ada dari segi keturunan atau pun industri yang berbeza.

IKLAN

‘AminHayat Show’ Bawa Misi Harmonikan Dunia Usahawan Pelbagai Etnik & Kaum 

Sekali gus menjadi ‘pembuka jalan’ untuk pelbagai kemungkinan peluang kerjasama daripada pelbagai pihak. Majlis perasmian Great Launch of AminHayat Show yang berlangsung pada 1 April lalu di New World Hotel, Petaling Jaya menyaksikan ia turut dipersembahkan bersama oleh High Flyer Asia (HFA), komuniti CEO dan Pengasas terbesar di Asia.

IKLAN

‘AminHayat Show’ Bawa Misi Harmonikan Dunia Usahawan Pelbagai Etnik & Kaum 

Selain itu, pada majlis tersebut juga AminHayat mengumumkan kerjasamanya bersama JOCOM, platform e-dagang Malaysia yang mempunyai kepakaran dalam menyediakan pelbagai produk barangan runcit. Kerjasama tersebut bersempena program Ramadan AminHayat yang akan muncul tidak lama lagi, ‘Bersedia Menyambut Ramadan Dengan AminHayat’.

IKLAN

‘AminHayat Show’ Bawa Misi Harmonikan Dunia Usahawan Pelbagai Etnik & Kaum 

Majlis menandatangani antara AminHayat dan JOCOM disemurnakan di hadapan para jemputan khas dan juga hadirin.

Bagi AminHayat, dia cukup optimistik dan teruja untuk menerokai peluang dan cabaran baharu dalam kariernya.

Selamat maju jaya & all the best dari team MASKULIN untuk AminHayat!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI