Sudahlah berlakon dalam drama tv/filem, ada pula barisan artis yang bawa drama tu ke dunia realiti. Terutamanya cinta lokasi. Rata-rata pasangan selebriti yang berlakon bersama mesti ada gossip tentang mereka, hubungan secara rahsia dan paling kurang ada yang menjadikan itu sebagai bahan untuk menaikkan nama mereka. Jadi cinta lokasi ini hanyalah drama semata ataupun realiti? Jom tengok barisan artis yang pernah digosipkan tentang cinta lokasi.

Fazura & Shaheizy Sam

Betul Ke? Buat-Buat Bercinta, Penonton Mula Naik Mual

Masih ingat lagi filem Manisnya Cinta di Cappadoccia? Siapa sangka babak percintaan romantik di antara kedua pelakon ini bukan hanya wujud dalam lakonan, malah ia di bawa terus ke realiti. Nah! Bila ditanya masing-masing diam seribu bahasa. Bibit percintaan terjalin di saat mereka berdua menjalani pengambaraan file ini. Lama-kelamaan menjadi lebih serius.

Namun, teka-teki itu terjawab menerusi program realiti Facing Up to Fazura! apabila Fazura mengeluarkan pengakuan dimana dia memang ada hubungan serius bersama Shaheizy Sam. Apa yang peliknya, selepas itu, Saheizy Sam pula membuat pengakuan, dia tidak pernah menjalin hubungan bersama Fazura, jauh sekali untuk menjadi kekasih.

Jadi siapa yang betul? Masih berteka-teki mengenai persoalan itu.

Fattah Amin dan Neelofa

Betul Ke? Buat-Buat Bercinta, Penonton Mula Naik Mual

Drama Suri Hari Mr.Pilot menjadi fenomena besar apabila gosip diantara pelakon Neelofa dan Fattah Amin semakin meluas. Peminat bukan hanya mahu menonton lakonan mereka di dalam drama ini malah, peminat juga begitu obses mengenai hubungan mereka selepas tamatnya drama itu. Ternyata, rata-rata netizen kita mendoakan yang terbaik untuk mereka berdua.

IKLAN

Pengakuan yang dibuat oleh mereka di sebuah majlis hiburan memberi impak besar kepada peminat untuk ingin tahu tahap serius percintaan mereka. Namun permainan teka-teki masih berlanjutan sampaikan ada yang menganggap ini semua hanyalah sekadar drama semata-mata untuk menaikan rating penonton drama Suri Hati Mr.Pilot.

Akhirnya, dikatakan mereka putus dengan alasan yang masih samar namun kelihatan masing-masing memendam rasa. Apatah lagi bila Neelofa lihat Fattah bersama Fazura dalam drama Hero Seorang Cinderella? Makan hati mungkin?

Redza Rosli & Ayda Jebat

Betul Ke? Buat-Buat Bercinta, Penonton Mula Naik Mual

Apabila Ayda Jebat mengeluarkan statement “doakan saya & Redza”, peminat mereka menjadi tak tentu arah untuk mengetahui tahap serius hubungan cinta mereka berdua. Menerusi drama Ku Kirim Cinta, kemesraan mereka berdua jelas terlihat apabila masing-masing seakan selesa bersama.

Gambar-gamabr yang dimuat naik dalam akaun Instagram juga menguatkan lagi tentang hubungan percintaan mereka. Menurut Ayda, mereka tidak mempunyai sebarang pelan yang serius buat mereka. Namun, jika itu jodohnya, dia terima dengan seadanya.

IKLAN

Wah! Jawapan yang selalu kita dengar bila artis itu sedang bercinta. Betul? Apa-apapun kami mendoakan perkara baik untuk mereka berdua. Jangan berhenti sekerat jalan sudah ya.

Amyra Rosli & Ammar Baharin

Betul Ke? Buat-Buat Bercinta, Penonton Mula Naik Mual

Disebabkan selalu bergandingan bersama seperti dalam drama Dalam Dakapan Bidadari, Kristal Maya, Kalimah Jiwa, Suamiku Encik Sotong dan terbaharu, dan Cik Bunga Encik Sombong, akhirnya kontroversi yang tercetus diantara mereka berdua ini berkakhir dengan kebaikan.

Siapa sangka pelakon yang sama cantik, sama padan ini mengakhiri gosip mereka hingga ke jinjang pelamin? Selalu menolak soalan tentang mereka berdua, terutamanya Ammar yang sentiasa dengan jawapan,

IKLAN

“Saya dan Amyra hanyalah kawan baik, tidak lebih dari itu”

Senyap-senyap dah tengok lokasi perkahwinan ya. Tahniah untuk mereka berdua. Supaya artis lain yang hangat dengan gosip cinta lokasi ini berakhir seperti mereka.

Azrel Ismail & Ruhainies

Betul Ke? Buat-Buat Bercinta, Penonton Mula Naik Mual

Pernah digandingkan bersama menerusi drama Menantu Ting Tong, bibit percintaan mereka mula terjalin dan meninggalkan tanda Tanya kepada seluruh netizen.

Bila ditanya kepada dua-dua belah pihak, semuanya mengambil jalan untuk tidak menjelaskan apa-apa. Cover line ya?

Hinggalah Azrel Ismail membuat pengakuan di mana dia sayangkan Ruhainies dalam satu akhbar tempatan. Menurut Ruhainies, dia bukan berniat untuk berahsia, namun lebih manis jikalau pihak lelaki yang mengakui dahulu.

Jadi apakah status mereka hingga ke hari ini? Ataukah sekadar drama ataupun benar-benar bercinta? Kami doakan hanya yang terbaik untuk mereka.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI