Anda dah rancang bila na balik kampung? Tak kiralah sama ada anda pulang ke kampung bersama keluarga, sahabat handai atau jiran tetangga, Kelengkapan yang sempurna ketika pulang ke kampung itu memang penting untuk memberi keselesaan kepada kita. Tambah lagi, apabila berhadapan degan perjalanan jarak jauh dengan kesesakan lalu lintas yang tak menentu.

Untuk menjadikan perjalanan anda itu kekal selamat, bertenaga dan ‘fun’ apa kata anda sediakan barang -barang ini untuk pulang ke kampung berhari raya.

 

Travel neck pillow

Barang-Barang Ini Wajib Bawa Untuk Perjalanan Pulang Ke Kampung

Sama ada anda seorang co-pilot ataupun mereka yang duduk di bahagian belakang, pastikan anda sediakan pollow neck. Pemanduan yang lama akan menyebabkan anda mengantuk, dan sakit tengkuk yang melampau. Jadi, belilah yang harga RM 10 kalau rasa membazir nak beli yang mahal. Ikut keselesaan anda.

 

Power Bank

IKLAN

Barang-Barang Ini Wajib Bawa Untuk Perjalanan Pulang Ke Kampung

 

Ini tak payah tunggu musim raya, bukan musim raya pun anda memerlukan power bank ini dalam bag anda. Untuk anda yang berjalan dalam perjalanan yang jauh, anda dinasihatkan untuk bekalkan diri anda dengan power bank yang banyak battery, supaya tak adalah berebut dalam kereta nak cucuk dekat usb nanti. Sedikit tip untuk penjagaan kereta anda, kalau boleh tidak digalakan untuk memakai usb di dalam kereta kerana ia akan mempercepatkan kerosakan battery kereta anda.

 

IKLAN

Tupperware

Barang-Barang Ini Wajib Bawa Untuk Perjalanan Pulang Ke Kampung

 

Kenapa tupperware ini penting? Kerana jika anda pulang ke kampung halaman, tentunya ibu ayah anda akan bekalkan anda makanan untuk pulang ke KL nanti. Jadi, siap-siap bawa bekal untuk penggunaan masa hadapan anda.

IKLAN

 

Earphone

Barang-Barang Ini Wajib Bawa Untuk Perjalanan Pulang Ke KampungBarang-Barang Ini Wajib Bawa Untuk Perjalanan Pulang Ke Kampung

Ini paling penting, bayangkan jika anda travel dengan keluarga anda, penuh satu kereta. Bukans semua orang nak dengar lagu raya kan? Jadi bawa siap-siap. Jika anda seorang yang kaki menonton drama ataupun bermain game, pakai earphone untuk elak dicemuh oleh rakan-rakan atau keluarga dalam kereta. Barulah perjalanan balik kampung anda tidak membosankan!

 

Akhir kata dari team Maskulin, Selamat pulang ke Kampung, dan berhati-hati di jalan raya!

Sumber: ProductNation

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI