Jenama jam Bell & Ross sememangnya cukup sinonim dengan industri penerbangan terutamanya di kalangan juruterbang pesawat tempur dan juga aerobatik.

Terbaru, Bll & Ross meraikan ulang tahun ke-70 penubuhan pasukan aerobatik tersohor dari Pwrancis, Patrouille de France.

Ia merupakan pasukan persembahan aerobatik pesawat yang bukan sahaja terkenal malah sangat berpengaruh dalam industrinya.

Bell & Ross Raikan Ulang Tahun Ke-70 Pasukan Patrouille de France Dengan Model Edisi Terhad

Ditubuhkan dari pasukan elit French Air dan Space Force, pasukan ini telah terbang ke serata dunia menonjolkan skil pengendalian pesawat luar biasa selama beberapa dekad lamanya.

Jadi tidak hairanah kolaborasi ini dianggap cukup istimewa dari jenama jam premium ini. Kerjasama di antara Bell & Ross dan Patrouille de France telah berlangsung selama lebih tiga tahun.

PERSEFAHAMAN STANDARD TINGGI

Persefahaman di antara kedua-duanya hadir dengan aspirasi standard cukup tinggi terutamanya dari segi ketepatan, keupayaan teknikal, inovasi dan tahap kecemerlangan tertentu.

Istimewa sempena ulang tahun ke-70 Patrouille de France, Bell & Ross memperkenalkan jam tangan instrumen BR 03 edisi terhad baharu sebagai penghormatan tertinggi kepada pasukan mereka.

Bell & Ross Raikan Ulang Tahun Ke-70 Pasukan Patrouille de France Dengan Model Edisi Terhad

IKLAN

Model Ulang Tahun ke-70 BR 03-92 PAF juga turut memperingati sejarahnya yang kaya dan berprestij. Selama tujuh dekad pasukan Patrouille de France mengagumkan penonton di seluruh dunia dengan kemampuian juruterbangnya yang berkemahiran tinggi serta teknologi pesawatnya yang sangat hebat.

Mereka umpama ‘pelukis garisan langit’ dengan lahak akrobatik yang tidak terjangkau dek fikiran kita.

Daripada Thunderjet, yang mula beroperasi pada tahun 1953, kepada Alphajet, dalam perkhidmatan sejak 1981, tidak melupakan Ouragan, Mystère IV dan Fouga Magister mitos, pesawat ini adalah sebahagian daripada legenda.

SEJARAH PENGHORMATAN

Pesawat legenda ini, yang merupakan sebahagian daripada sejarah kaya Patrouille de France diwakili di belakang bekas seramik BR 03-92 PAF.

Satu penghormatan yang sesuai, siluet lima pesawat yang telah terbang sejak penciptaan Patrouille de France pada tahun 1953 ditemui terukir di bahagian belakang jam tangan.

IKLAN

Bell & Ross Raikan Ulang Tahun Ke-70 Pasukan Patrouille de France Dengan Model Edisi Terhad

Memandangkan BR 03-92 PAF meraikan ulang tahun Patrouille de France, ia tetap merupakan instrumen profesional.

Sebagai bukti, ia menggunakan fiuslaj BR 03, iaitu sarung ultra-ringan berbentuk segi empat sama (42 x 42 mm) dalam seramik berteknologi tinggi, dirawat di sini dengan salutan hitam yang menyerlahkan kontras.

Bell & Ross Raikan Ulang Tahun Ke-70 Pasukan Patrouille de France Dengan Model Edisi Terhad

Kedua-dua teknikal dan kontemporari, kalis air hingga 100 meter, ia melindungi pergerakan mekanikal automatik berkaliber, BR-CAL 302, yang menunjukkan jam, minit, saat dan tarikh.

IKLAN

BACA: “Bila Pakai Nampak Terletak”, Ini Tip Pilih T-Shirt Ikut Jenis Bentuk Badan

Untuk dail edisi terhad ulang tahun eksklusif sebanyak 999 helai ini, Bell & Ross telah memilih warna biru yang sangat bercahaya, membangkitkan sut penerbangan juruterbang Patrouille de France.

Bell & Ross Raikan Ulang Tahun Ke-70 Pasukan Patrouille de France Dengan Model Edisi Terhad

Insignia pasukan paparan elit ini dan logo khusus ulang tahun ke-70nya ditampilkan pada bahagian tengah-tengah dail ini dibulatkan secara halus dengan adunan warna bendera Perancis.

Manakala untuk tali pula ia digayakan khusus sepadan dengan menggabungkan alcantara biru dan bahan sintetik hitam ultra-tahan, dijahit atas dalam warna biru, putih dan merah.

Model jam edisi terhad ini hanya didapati sebanyak 999 unit dengan harga jualan RM17,600.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI