Negatif dan Positif Bercinta Satu Pejabat

Bercinta Satu Pejabat, Apa Pendapat Anda Sebagai Lelaki?

Ciri-ciri Negatif

 

 1. Sebelum memulakan percintaan satu pejabat, sama ada sesebuah syarikat itu mempunyai polisi atau tidak akan larangan bercinta, pasti ada batas-batas yang perlu anda ikuti. Bukan sekadar itu, di mana anda berdua pergi juga pasti akan sentiasa diperhatikan. Maka prestasi kerja pasangan juga akan dinilai berdasarkan sejauhmana hubungan. Jadi sanggupkah anda menempuh semua itu?

 

 1. Sebelum memulakan percintaan perlu fikirkan dahulu apa yang terjadi jika percintaan itu terputus di tengah jalan. Bolehkah anda berurusan secara profesional dan bertemunya setiap hari?

 

IKLAN
 1. Jika sedang hangat bercinta, janganlah pula memperlihatkan adengan romantis di depan rakan sekerja. Berpengangan tangan atau menyuapkan makanan ke mulut mungkin boleh dilakukan di tempat lain dan bukan di pejabat. Rakan-rakan pula pasti akan rasa tidak selesa jika aksi itu yang sering anda lakukan.

 

 1. Ketika bercinta mungkin segala rahsia dikongsi bersama. Namun jika putus, segala kelemahan bekas kekasih akan digunakan untuk tujuan membalas dendam bagi menghancurkan kariernya.

 

 1. Bercinta satu pejabat juga akan memberi kesan terhadap prestasi kerja jika anda tidak pandai mengawalnya. Terlalu beremosi atau ‘jiwang’ akan membuatkan anda hanyut dalam situasi itu.

 

 1. Faktor ego juga akan memberi kesan andai kekasih lebih tinggi jawatannya di sesebuah organisasi. Malah jika bos pula bercinta dengan pekerja lagi haru! Ada pula kes berat sebelah dan pilih kasih.

Bercinta Satu Pejabat, Apa Pendapat Anda Sebagai Lelaki?

IKLAN

Ciri-ciri Positif

 

 1. Apabila satu pejabat maka anda boleh melihat pasangan dan sentiasa menjaga akan keselamatannya.

 

IKLAN
 1. Melakukan kerja dengan lebih tekun kerana tidak mahu pasangan dan pengurusan melihat akan hubungan cinta itu akan memberi sebarang masalah.

 

 1. Apabila ciri-ciri positif ini ada, maka syarikat pula pasti tidak akan menghalang percintaan anda berdua malah untuk yang lain juga.

 

 1. Pasangan akan lebih mudah diketahui dari segi perangai serta keadaan mood masing-masing.

 

 1. Oleh kerana bercinta sepejabat, maka anda akan lebih difahami jika bekerja lewat masa atau dibebani dengan tugasan yang banyak.

 

 1. Ini juga akan memupuk sikap tolak ansur dan lebih memahami dalam apa jua urusan untuk pasangan.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI