Sememangnya diakui kaum lelaki kurang prihatin tentang bab kuku ni berbanding wanita. Mungkin hal ini kerana kebanyakannya lelaki adalah jenis yang simple. Setiap orang mempunyai bentuk kuku yang berbeza. Seorang saintis berasal dari Nigeria turut mengakui bahawa bentuk kuku seseorang individu itu boleh menentukan personaliti mereka. Kenal pasti bentuk kuku anda dan baca huraian personaliti anda. Adakah ia sama?

Mungkin lepas ni lelaki perlu peka sikit bab kuku ni, takut nanti ada pula yang memerhati kuku kamu.

Kuku lebar, panjang dan berbentuk segi empat tepat

Individu yang memiliki bentuk kuku ini dikatakan seorang yang tenang, pragmatik, seimbang, berdikari dengan mempunyai minda yang luas. Mereka boleh dipercayai dan bertanggungjawab terhadap setiap kata-kata dan perbuatannya. Dilahirkan untuk menjadi seorang pemimpin.

Kuku berbentuk segi empat sama yang kecil

IKLAN

Orangnya fleksibel dan mempunyai kecerdasan akal yang cepat. Mereka cenderung menjadi seorang yang tamak dan agresif serta cemburu. Mereka juga seorang yang mudah marah.

Kuku panjang dan sempit

Individu ini merupakan seorang yang egois dan memandang orang lain dengan prinsip oportunistik. Mereka sukakan kemwahan dan menuntut perhatian orang lain terhadap diri mereka. Malah, mereka juga mudah tersinggung.

IKLAN

Kuku pendek

Seorang yang mudah marah dan tidak sabar. Semakin pendek kukunya, demandnya juga semakin tinggi. Mereka sentiasa berusaha untuk mendapatkan apa yang dimahukannya dan merupakan seorang yang cukup perfectionist!

Kuku berbentuk seperti almond

IKLAN

Mereka merupakan seorang yang lemah lembut dan romantik dengan pandangan yang idealistik. Mereka suka memberi manfaat kepada orang lain dan sangat sentimental, lembut dan mudah tersinggung perasaannya.

Kuku bentuk segi tiga

Individu ini merupakan seorang yang artistik, mempunyai personaliti yang menyenangkan serta mood yang sentiasa berubah. Mereka mahu menjadi seorang yang dikenali ramai. Mereka juga tidak suka akan kehilangan.

SUMBER: BRIGHTSIDE