Dress code photo created by drobotdean - www.freepik.com

Semakin meningkat usia semakin lupakan penjagaan diri. Seakan sudah berserah kepada takdir. Itulah tabiat sesetengah lelaki. Di zaman usia awal 20-an bukan main cerewet tentang penjagaan diri.

Bila sudah kahwin selama beberapa tahun perkara itu seakan terbiar begitu sahaja. Usah jadi begitu bro!

Nak ‘maintain’ tampil kacak seperti zaman kegemilangan anda dulu sebenarnya tidak bergantung kepada penggunaan produk penjagaan diri yang mahal semata.

Anda kata anda ikut beberapa rutin seperti MASKULIN kongsi kali ini, penampilan anda pastinya akan jadi berkali ganda lebih baik.

JAGA GIGI & SENYUMAN

Buat 5 Perkara Ini Saja, Pasti Lelaki Nampak Lebih ‘Mengancam’ Dari Biasa!
Man smile photo created by wayhomestudio – www.freepik.com

Gigi anda adalah salah satu daya menarik bagi seseorang wanita kerana mereka kerap berada pada paras tersebut dan duduk di meja bertentangan, maka itulah perkara yang mereka akan perasan selalu.

IKLAN

Anda boleh bersihkan gigi anda dan melakukan flos gigi seminggu sekali jika mempunyai kesempatan kerana wanita menggemari lelaki yang bergigi putih.

BUANG BULU LEHER

Wanita dengan segera akan perasan apabila seseorang lelaki itu memiliki garis leher yang kemas dan licin. Bulu yang tumbuh di leher boleh mencacatkan penampilan anda. Singgah kedai gunting seketika untuk memperbaiki bulu yang tumbuh pada leher anda setelah menggunting rambut anda untuk memperkemaskan penampilan.

Buat 5 Perkara Ini Saja, Pasti Lelaki Nampak Lebih ‘Mengancam’ Dari Biasa!
Relax man photo created by freepik – www.freepik.com

TRIM MANA YANG PATUT

Si dia akan perasan terutama mengenai bulu-bulu yang tidak sepatutnya muncul pada wajah anda. Mereka lebih rela untuk berbual bersama lelaki yang mulutnya berbau dari mereka yang bulunya tumbuh di merata tempat. Anda harus memperbaiki penampilan anda dan uruskan bulu-bulu di hidung atau telinga anda agar tidak terlalu kelihatan.

IKLAN

POTONG KUKU JARI

Buat 5 Perkara Ini Saja, Pasti Lelaki Nampak Lebih ‘Mengancam’ Dari Biasa!
Man hand photo created by freepik – www.freepik.com

Hubungan peribadi dan profesional semuanya bermula dengan berjabat tangan – oleh itu penggayaan kuku anda juga haruslah berada pada tahap yang setanding dengan profesionalisma anda.

Tiada wanita yang ingin keluar bertemujanji dengan lelaki yang kukunya kelihatan seperti tinggal di hutan berbulan lamanya.

IKLAN

PAKAI PERFUME WANGI

Wanita ini cepat perasan jika anda memakai bau-bauan yang berlebihan. Bukan sahaja berkenaan pewangi anda tapi juga berkenaan mandian badan yang anda kadangkala pakai selepas pulang dari gimnasium.

Gunakan mandian badan tanpa bau yang kuat seperti mandian badan yang bebas dari wangian. Pasti terasa segar!

Semoga tip ini dapat membantu penampilan anda jadi lebih baik bukan sahaja untuk diri sendiri tetapi orang tersayang!

https://www.youtube.com/watch?v=Cs-onr-S5yI&t=6s

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI