KEMASKAN SEGALA BULU-BULU YANG TERDAPAT PADA BAHAGIAN TUBUH ANDA. BERIKAN IA PERAPIAN SEMPURNA UNTUK RASA LEBIH SELESA DAN TIDAK BERBAU.

Cukurlah ‘Bulu Bawah’, Jangan Biarkan Bersepah

MERAPIKAN SEBELUM MENCUKUR

Pisau cukur direka untuk mencukur bulu yang pendek. Rapikan dengan cara memotong terlebih dulu bulu yang panjang. Pilih gunting yang kecil dan tajam serta mudah digenggam dan dilengkapi dengna pelindung khusus.

LEMBUTKAN KULIT SEKELILING

IKLAN

Untuk bulu mudah dicukur, lembutkan dahulu kulit disekitarnya dengan menggunakan air hangat. Anda boleh menggunakan kain yang telah dicelup air panas dan ditutupkan pada alat sulit selamat 1 hingga 3 minit.

GUNAKAN BUIH

Gunakan buih pencukur, krim atau gel tanpa pewangi. Jika anda memiliki krim khas, itu lebih baik. Guna kan buih tersebut pada bahagian kulit lain terlebih dahulu bagi mengelakkan masalah alergi pada kulit.

IKLAN

Cukurlah ‘Bulu Bawah’, Jangan Biarkan Bersepah

KETIKA MENCUKUR

Pilih Pisau cukur yang baru dan bersih untuk mempermudahkan prosesnya. Regangkan kulit di sekitar alat sulit agai permukaan kulit rata. Mencukur dengan hanya satu arah akan menghasilkan bulu yang lebih rapi. Jangan cukur terlalu nipis kerana dikhuatiri boleh melukakan kulit.

IKLAN

Cukurlah ‘Bulu Bawah’, Jangan Biarkan Bersepah

MEMBERSIHKAN DAN MERAWAT

Dengan sabun yang lembut, bersihkan kawasan bulu kemaluan anda. Bagi wanita, jgn bersihkan kawasan labia dengan sabun. Elakan meletakan bedak pada bahagian vagina untuk mengelakkan kanser rahim.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI