Wow, berhuntung badan betul Azfar Heri ini. Baru-baru ini Azfar telah menerima Anugerah Silver Play Button oleh syarikat gergasi video, Youtube.

Mengimbau kenangan bagaimana dia mula dikenali ramai dan meceburi bidang Youtube ini, Azfar memberitahu benda paling penting perlulah ada minat yang mendalam dalam sesuatu benda yang di buat.

Malah dia percaya jika dibuat dengan minat just go for it, segalanya pasti dapat.

“Ceritanya begini, sebenarnya saya dah lama buat akaun youtube. Namun saya mula aktif buat youtube tahun lepas bulan 7. Sebenarnya saya dikenali dari Tiwtter dan Instagram kerana saya buat masak-masak dahulu.

“Saya dikenali kerana kepetahan saya bercakap dan saya suka kongsi resipi di highlight Instagram, lama-kelamaan koleksi memasak saya dah penuh. Malah, susah kerana saya terpaksa post 1 minit video, seperti yang orang semua tahu saya banyak cakap, so tidak puas. Jadi saya post di twitter juga dan menjadi viral di bulan puasa tahun lepas.

“Saya dah ada audience saya ketika itu, kemudian ada yang memberi cadangan kepada saya untuk buat di Youtube. Di sini saya boleh cakap lebih lama. Setelah difikir memang bagus, pula-pula saya memang minat buat content di dalam video. Jadi dari sini saya mula buat Youtube.” Jelasnya di dalam sebuah video.

IKLAN

Namun pada awalnya dia tidak terlalu aktif dalam menghasilkan video kerana komitmennya sebagai pelajar di sebuah universiti tempatan. Dia Kembali aktif pada bulan 11 hingga sekarang.

Dari Kongsi Resipi Hingga Dapat Silver Play Button Dari Youtube, Kejaayan Azfar Heri Terus Beri Inspirasi!
.

Dia rasa gembira dan terharu apabila mendapat penghargaan daripada Amerika Syarikat itu, Azfar rasa bersyukur dan membuka kotak pemberian Youtube itu.

“Dia sampai tadi, saya sangat terkejut kerana saya diberitahu dia sampai dalam masa 2 minggu tetapi baru seminggu lebih dah sampai. Saya tak tahu saya yang tak tahu kira atau apa.

IKLAN

“Tiba-tiba ada orang beri salam, saya terpinga-pinga saya beli apa. Namun orang yang menghantar itu tunjuk kotak dan saya menjerit .” Katanya sambal membuat lawak.

Dari Kongsi Resipi Hingga Dapat Silver Play Button Dari Youtube, Kejaayan Azfar Heri Terus Beri Inspirasi!
.

Dia yang merasa teruja itu membaca surat berisi pesanan serta pengharaan yang tidak terhingga dari syarikat global itu.

IKLAN

“Kalau dapat 100 ribu subscribes akan dapat silver sama seperti saya, kalau one million akan dapat gold. 10 million dapat diomand…”katanya di dalam video tersebut.

Azraf sangat berpuas hati dan beranggapan dirinya sudah berjaya sehingga ke tahap ini berkata jika dirinya boleh capai di tahap ini, dia percaya orang ramai juga boleh dapat miliki apa yang diinginkan.

Malah di Instagram miliknya dia sempat memuat naik gambar serta ucapan ringkas dan memanjatkan syukur kerana diberi penhargaan seperti ini.

“thankyou semua yang selalu support, yang selalu melayan i punya bengong bengong ni. Allhamdulillah syukur. you akan berjaya if you percaya diri sendiri ! eventho tak semua orang yang akan suka kita but you do you okay, rezeki tu luas, selalu buat baik dengan orang dan selalu positive okay. Love you guys ” tulisnya.


Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI