Orang bujang, jangan bersedih jika raya tahun ni tak dapat balik kampung. Apa kata tahun ni kita buat kuih raya Biskut Florentine.

Di facebook Izzati Hamid ada cara-cara membuat biskut yang kaya dengan kekacang, berkhiasat dan tidak menggemukan.

Menurutnya, resepi ini dapat dalam 220 keping yang tebal-tebal daripada yang orang jual. Semua bahan dalam harga RM47 sekali cup muffin tu. Memang berbaloi-baloi la buat sendiri.

IKLAN

Dengan Hanya RM47, Dah Boleh Buat Biskut Florentine Bagus Untuk Khasiat!Bahan-bahan:
500 gram golden florentina
250 gram flake almond
250 gram green pumpkin seed
250 gram sun flower seed
100 gram black sesame seed

IKLAN

Cara-cara:
1. Goreng kekacang atas dapur atau bakar dahulu kekacang selama 5 minit (tapi step ni saya tak buat)
2. Campur semua bahan dalam bekas dan kacau sekata.
3. Masukkan dalam cup muffin. Saya buat tebal² sikit sebab nak makan sendiri (cup ni boleh guna berulang kali)
4. Bakar 130° selama 15 minit sehingga keperangan (tengok atas oven masing-masing. Saya bakar lebih 30 minit. Saya tak tengok masa. Saya tengok bila dah keperangan saya angkat. Suhu itu nak guna lebih pun ikut la sebab masuk round ke-3 saya ejas naik sikit)
5. Tekan sikit kat bawah cup bagi dia tercabut keluar.

IKLAN

Dengan Hanya RM47, Dah Boleh Buat Biskut Florentine Bagus Untuk Khasiat!Dengan Hanya RM47, Dah Boleh Buat Biskut Florentine Bagus Untuk Khasiat!Dengan Hanya RM47, Dah Boleh Buat Biskut Florentine Bagus Untuk Khasiat!Dengan Hanya RM47, Dah Boleh Buat Biskut Florentine Bagus Untuk Khasiat!Dengan Hanya RM47, Dah Boleh Buat Biskut Florentine Bagus Untuk Khasiat!Dengan Hanya RM47, Dah Boleh Buat Biskut Florentine Bagus Untuk Khasiat!

Sumber: Izzati Hamid

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI