Siapa tak pernah tengok bawang merah bawang putih versi Indonesia suatu ketika dahulu. Ketika itu, tak kira lelaki atau perempuan bahkan kanak-kanak juga tidak lekang dari hadapan kaca tv untuk turut menonton drama bersiri sebanyak 108 episod itu. Sinetron yang di tontonkan di tv3 setiap isnin hingga khamis jam 2.30pm ini mendapat perhatian rakyat malaysia sekitar tahun 2006-2007.

Pasti semua ingin tahu wajah mereka setelah 12 tahun drama tersebut melabuhkan tirainya kan?

 

Revalina S. Temat

 

Memegang watak sebagai bawang putih, Revalina kini telah mendirikan rumah tangga dan telah pun dikurniakan cahaya mata. Pastinya masih lagi terbayang wajah Alya yang “sok suci” itu kan? Ketika ia memegang watak sebagai bawang putih wanita cantik ini berusia 33 tahun ini tidak begitu aktif di industri hiburan dan hanya fokus pada keluarga kecilnya sahaja. Selain daripada berjaya memegang watak sebagai bawang puth, sekitar tahun 2009 wanita ini aktif dalam filem Malaysia mahupun Indonesia. Antara filem yang menjadi hit adalah Pocong dan Cintaku Forever bergandingan dengan Yusri KRU.

Dimana Pelakon-Pelakon Bawang Merah Bawang Putih Sekarang?

 

Nia Ramadhani

Prianti Nur Ramadhani binti Priya Ramadhani ini memulakan kerjayanya sebagai pelakon seawal usia 15 tahun. Memegang peranan sebagai Siska atau lebih dekat dengan panggilan bawang merah, Nia menjayakan watak adik tiri yang kejam terhadap Alya menjadikan ia seorang aktress yang serba boleh. Lahir pada tahun 1990, Nia mendirikan rumah tangga seawal usia 20 tahun dengan pemilik stesen tv, tvOne Ariansyah Bakrie yang juga merupakan anak ahli politik Indonesia. Sejak itu, Nia tidak lagi aktif dalam dunia hiburan dan hanya fokus pada rumah tangga dan tiga cahaya matanya sahaja.

IKLAN

Dimana Pelakon-Pelakon Bawang Merah Bawang Putih Sekarang?

 

Dimaz Andrian Hary

Dimana Pelakon-Pelakon Bawang Merah Bawang Putih Sekarang?

Ketika zaman bawang merah bawang putih, watak Ferdi merupakan watak teman lelaki yang paling gadis-gadis di Malaysia ingin miliki. Dalam siri sinetron ini, Ferdi merupakan watak lelaki yang direbut oleh bawang merah dan bawang putih. Kalau anda tengok kesemua episod, pasti anda akan jatuh cinta dengan watak Ferdi ni. Selain daripada sinetron bawang merah bawang putih di tv3, Dimaz juga diminati menerusi sinetron Hikmah yang bersiaran di RTM2 sekitar tahun 2005-2006. Dimana Dimaz hari ini ya? Berusia 33 tahun dan masih aktif dalam industri hiburan di Indonesia, Dimaz kini telahpun bergelar suami kepada Novita Triutama Dewi sejak 2011 disamping mengusahakan bisnesnya.

 

IKLAN

Nena Rosier

Dimana Pelakon-Pelakon Bawang Merah Bawang Putih Sekarang?

Ibu peri yang sentiasa melindungi Alya! Nena mula melibatkan diri dalam lakonan sejak awal 80an lagi. Selain daripada sinetron bawang merah bawang putih Nena aktif dengan drama Cinderella, Hidayah, Ikhlas dan banyak lagi. Masih aktif dalam dunia lakonan, Nena Rosier kembali dengan filem Kuntilanak yang sedang ditayangkan di Malaysia. Nena kini berusia 50 tahun.

 

Helsi Herlinda

IKLAN

Dimana Pelakon-Pelakon Bawang Merah Bawang Putih Sekarang?

Memegang watak sebagai ibu tiri kepada Alya, dan ibu kepada Siska, Helsi bukanlah seorang yang kejam seperti watak dalam sinetron. Walaupun sering dimarahi oleh mak cik-mak cik kerana wataknya yang jahat, namun kerana watak antagonisnya yang berjaya, sebuah drama itu menjadi sehingga ke hari ini.

 

 

 

 

 

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI