Manusia kan, bila tidak cantik, tidak enak dipandang mata pasti ada sahaja alasan untuk menjauhkan diri. Kenapa masih ada deskriminasi sebegini, kita semua berhak untuk dicintai dan merasa setia dalam perhubungan. Ingat kecantikan dan ketampanan itu tidak kekal selamanya, bila tiba masa kita semua akan tua juga.

 

Ini kisah yang terjadi kepada seorang lelaki dari Thailand yang ditinggalkan teman wanitanya kerana pernah berbadan besar. Teman wanitanya mengikut lelaki lain yang berbadan tegap dan meninggalkannya begitu sahaja. Disebabkan terlalu marah, Ken mengubah penampilan juga gaya hidupnya secara total. Tidak lagi mahu menoleh ke belakang, membuktikan tidak semua lelaki layak dilakukan sebegitu oleh kaum wanita.

 

“Saya tidak akan lupa dengan apa yang telah dia lakukan”

 

IKLAN

Bila sudah mendapatkan badan idaman, rupa yang lebih kacak, teman wanitanya mahu kembali semula kepadanya. Dia seperti  tidak akan menjilat kembali ludah selepas dibiarkan begitu sahaja. Biarlah menjadi pengajaran buat kita semua terutama lelaki yang terlalu sayangkan teman wanita yang belum bergelar isteri, jangan berhabis duit kerana mereka, jangan mudah cair dengan kata-kata serta usah terlalu percaya dengan kata-katanya. Tinggalkan sedikit rasa curiga jika perlu.

 

CINTA SEORANG LELAKI PADA WANITA

Seorang lelaki kebiasaannya memandang cinta sebagai ‘sebahagian’ unsur dalam kehidupannya. Keadaan ini berbeza dengan perempuan yang sering menjadikan cinta sebagai unsur yang mempengaruhi ‘seluruh’ kehidupannya. Seorang lelaki kebiasaannya mencintai perempuan bukan atas dasar perasaan yang kuat terhadapnya. Malah tidak keterlaluan saya katakan bahawa kebanyakan lelaki tidak pernah mengambil serius terhadap perhubungan yang mereka jalinkan terhadap seorang perempuan (maksud saya bagi mereka yang belum berkahwin).

IKLAN

 

Lantas apakah sebenarnya tujuan sebenar seorang lelaki mengucapkan sayang kepada seorang perempuan? Adakah ianya sekadar kata-kata manis dari seorang lelaki? Tapi mengapa begitu? Mengapa harus menuturkan kata-kata manis andai dalam hati tiada sebarang perasaan untuk hidup bersama hingga akhir hayat dan bersatu dalam ikatan pernikahan? Di mana sikap tanggung jawab seorang lelaki terhadap tutur bicaranya itu?

 

IKLAN

Jawapannya adalah kerana dia seorang lelaki. Perasaan seorang lelaki tidak sekuat perasaan seorang perempuan. Seorang lelaki sukar untuk meraih perasaan cinta dan sayang kepada seorang perempuan hanya kerana ketulusan cinta yang ditunjukkan oleh si perempuan tersebut. Termasuklah seandainya si perempuan menyerahkan segala perhiasannya kepada si lelaki sama ada dalam bentuk tubuh badan atau selainnya, namun bagi seorang lelaki, ianya bukan sebuah nilai yang mampu dihayati oleh perasaan mereka. Kerana bagi mereka perkara yang mampu menambat hati mereka adalah NAFSU.

 

APA PULA TINDAKAN ANDA BILA DITINGGALKAN KEKASIH, SELEPAS BERUBAH ADAKAH ANDA MAHU KEMBALI SEMULA?

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI