Siapa sangka francais filem aksi dengan kuasa adrenalin deruman enjin berkuasa bermula pada tahun 2001 berterusan dan masih utuh sehingga ke hari.

Pada 18 Mei 2023, francasi yang mengetengahkan Van Diesel sebagai wajah utamanya bakal memasuki filem mereka yang ke-10. Filem yang dibawa dengan nama ‘Fast X’ dianggap sebagai karya aksi yang cukup dinanti-natikan bukan sahaja peminat dan penggemar siri ini malah peminat filem di seluruh dunia.

‘Fast X’ Disahkan Antara Filem Berdurasi Paling Lama Francais Tersebut, Aksi Pun Lebih Mantap

Memikirkan semula sembilan filem terdahulu segala macam aksi kenderaan telah kita saksikan dengan kapal selam, kereta api, kapal terbang dan juga roket telah dipertontonkan dengan visual yang cukup luar biasa. Selain itu, perjalanan konflik kisah karakter utamanya, Dom Toreeto bersama ‘skuadnya’ juga bakal menempa sebuah kisah baharu.

Lebih menarik, karakter yang berlagak sebagai seterunya menerusi ‘Fast X’ ialah pelakon yang popular dengan watak ‘Aqua Man’ iaitu Jason Momoa.

‘Fast X’ Disahkan Antara Filem Berdurasi Paling Lama Francais Tersebut, Aksi Pun Lebih Mantap

IKLAN

Menerusi ‘Fast X’, Jason membawakan watak sebagai Dante Reyes seorang lelaki yang dalam misi membalas dendam terhadap Dom dan krewnya kerana penglibatan mereka dalam tragedi berlaku di dalam ‘Fast Five’.

DURASI PANJANG

Terbaru dilaporkan bahawa ‘Fast X’ bakal menjadi antara filem berdurasi paling dalam di dalam fancais mereka. Ia dijangkakan berdurasi selama 141 minit menurut klasifikasi terkini yang dilaporkan oleh beberapa agensi berita semasa.

‘Fast X’ Disahkan Antara Filem Berdurasi Paling Lama Francais Tersebut, Aksi Pun Lebih Mantap

IKLAN

Ini bermakna ia hanyalah tiga minit lebih pendek dari filem terdahulunya, ‘Fast & Furious 9’. Instalasi terbaru ini juga menyaksikan Dom sekali lagi bertembung dengan Cipher yang dilakon dengan begitu mantap sekali oleh Charlize Theron.

‘Fast X’ menyaksikan kepulangan semula Michelle Rodriguez sebagai pelumba jalanan dan isteri Dom Letty Ortiz, Tyrese Gibson sebagai Roman Pearce, Chris ‘Ludacris’ Bridges sebagai Tej Parker, Nathalie Emmanuel sebagai Ramsey, Sung Kang sebagai Han, John Cena sebagai Jakob Toretto, Jordana Brewster sebagai Mia Toretto dan Helen Mirren sebagai Queenie Shaw.

‘Fast X’ Disahkan Antara Filem Berdurasi Paling Lama Francais Tersebut, Aksi Pun Lebih Mantap

IKLAN

Selain itu beberapa wajah baharu yang muncul ialah Brie Larson sebagai Tess, Daniela Melchior sebagai pelumba jalanan Isabel, Alan Ritchson sebagai ketua Agensi baharu, Aimes dan Rita Moreno sebagai nenek Dom dan Mia.

Adakah ‘Fast X’ mampu menjadi filem paling berjaya dalam sejarah francais mereka? Nantikan filem ini di pawagam seluruh negara bermula 18 Mei 2023. Atau jika anda ingin menontonnya secara eksklusif bersama MASKULIN, sertai contest MASKULIN x FAST X di laman Instagram @maskulinmag bermula hari ini.

Jangan lupa untuk patuhi dan ikuti segala syarat peraduan ya!`

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MASKULIN (@maskulinmag)

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI