Hanya Guna Kunyit, Telur & Tisu, Habis Keluar Whitehead & Blackhead!

848

Tentu anda rimas bila wajah ada whitehead & blackhead terutamanya pada hidung. Rasa macam nak picit-picit dan keluarkan whitehead & blackhead tu. Tapi kalau picit, nanti hidung jadi merah.

Jangan bimbang, kini anda tak perlu lagi picit sampai merah ataupun nak beli produk pelekat untuk membuang whitehead & blackhead. Ada cara mudah dan murah yang anda boleh lakukan untuk mengatasi masalah whitehead & blackhead anda itu.

Cara mudah ini dikongsikan Hidayah Mohan Shah menerusi laman Facebooknya. Hanya menggunakan tiga bahan iaitu kunyit, telur dan tisu, whitehead & blackhead akan keluar dengan mudah tanpa rasa sakit.

Kos yang digunakan juga murah dan bahannya mudah untuk anda sediakan. Jadi apa lagi? Jom atasi masalah whitehead & blackhead anda sekarang.

BACA: Tak Perlu Picit! Blackhead & Whitehead Akan Hilang Dengan Mudah Guna 9 Cara Ini

TIPS MEMBUANG WHITEHEAD & BLACKHEAD GUNA KUNYIT, TELUR & TISU

Bahan-bahan:

1. 1 tsp FACE MASK TURMERIC

2. 1 biji Putih telur

3. Tisu

Cara-cara:

1. Campur serbuk Face Mask Turmeric & putih telur, kacau sebati.

2. Sapu campuran tadi pada wajah. Tampal tisu atas sapuan tadi.

3. Untuk tebalkan lagi mask, ulang langkah 2 banyak kali.
4. Tunggu sehingga betul² kering baru tanggalkan mask tersebut dan bilas dengan air bersih.

BACA: Wanita Ini Ajar Cara Mudah Buang Whitehead & Blackhead Yang Degil, Guna 3 Bahan Murah!

Actually ada banyak cara untuk buang whitehead & blackhead. Yang ni adalah salah satu cara yang boleh korang guna.

By the way, dalam resepi ni Kak Yaya guna Face Mask Turmeric dari The Beauty Hacks. Kak Yaya memang suka guna Face Mask Turmeric ni sebab kunyit dia memang dah di khaskan untuk kulit wajah mengandungi kolagen, vitamin & akar kayu.Kebaikan masker kunyit ni banyak sekali antaranya :

1. Mengubati dan mengatasi masalah Jerawat
2. Mengatasi kulit berminyak
3. Mengurangkan kedutan dan mencegah penuaan
4. Mengatasi pigmentasi
5. Menghaluskan kulit wajah
6. Mengangkat sel kulit Mati
7. Mengurangi lingkaran hitam pada mata.
8. Meratakan dan mencerahkan warna kulit.

Selamat Mencuba ??

Yayamohans ✍️