Henry Golding adalah contoh individu yang berjaya dalam mengejar impian mereka dengan kerja keras dan dedikasi.

Dari seorang pendandan rambut di kota London hingga menjadi bintang filem antarabangsa, perjalanan hidup Henry merupakan inspirasi bagi ramai orang.

Henry Golding Bakal Teraju Filem Seram Bersama Samuel L. Jackson

Terkini, anak kelahiran Malaysia yang mencipta nama di Hollywood, Henry Golding bakal muncul dengan projek baru. Menurut laporan Variety, aktor berusia 37 tahun ini akan membintangi filem sains fiksyen seram berjudul Head Games arahan Anthony Mandler. Sutradara ini terkenal dengan filem hebat seperti Surrounded dan Monster. Skrip pula ditulis oleh Collin Liddle.

HENRY GOLDING GALAS WATAK UTAMA

Henry diberi tanggungjawab menggalas watak utama sebagai Jacob, seorang pengintip korporat yang menyamar sebagai chef peribadi kepada Graham, bekas pengasas firma neuroprostetik (Samuel L. Jackson). Matlamat sebenar Jacob adalah untuk menyusup ke vila majikannya dan mencuri ciptaan terbarunya. Bagaimanapun dia akhirnya menyedari tugasan ini tidak semudah disangka.

Filem itu akan memulakan penggambaran pada bulan Oktober ini. Ia akan menemui penonton di layar perak pada tahun 2025.

GABUNGAN HEBAT HENRY GOLDING & SAMUEL L. JACKSON
Menurut pengarah, plot filem ini akan memperlihatkan garisan antara fiksyen dan realiti dalam kehidupan sebenar.

IKLAN
Henry Golding Bakal Teraju Filem Seram Bersama Samuel L. Jackson
Pelakon hebat dan berbakat, Samuel L Jackson

“Saya amat teruja untuk menterjemah skrip luar biasa ini menjadi filem. Head Games adalah cerita yang melangkaui sempadan tentang apa yang kita tahu mengenai realiti, dan apa yang pada akhirnya bertukar menjadi fiksyen di hadapan mata kita sendiri.

Pengasas A Higher Standard, Jeffrey Greenstein selaku penerbit eksekutif berkata, Head Games adalah filem berkualiti yang dijangka akan meraih kejayaan besar di layar perak.

Henry baru-baru ini muncul dalam filem Ministry Of Ungentlemanly Warfare arahan Guy Ritchie. Projek akan datangnya termasuk Nine Perfect Strangers, Simple Favor 2, The Old Guard 2 dan Daniela Forever.

Fakta Menarik Tentang Henry Golding

Henry Golding ialah seorang pelakon, model, dan pengacara kelahiran Malaysia yang telah mencipta nama di peringkat antarabangsa. Berikut adalah beberapa fakta menarik tentang Henry Golding dalam bahasa Melayu Malaysia:

IKLAN

Henry Golding Bakal Teraju Filem Seram Bersama Samuel L. Jackson

Latar Belakang
Henry Ewan Golding dilahirkan pada 5 Februari 1987 di Betong, Sarawak, Malaysia. Beliau mempunyai darah campuran dengan ayah berasal dari England dan ibu berketurunan Iban dari Sarawak. Ketika berusia lapan tahun, Henry berpindah ke England bersama keluarganya dan menyambung pelajarannya di sana.

Pendidikan dan Kerjaya Awal
Sebelum terjun ke dunia lakonan, Henry bekerja sebagai pendandan rambut di Sloane Street, London. Selepas beberapa tahun, beliau kembali ke Malaysia dan memulakan kerjaya sebagai pengacara televisyen. Kerjayanya sebagai pengacara mula dikenali melalui rancangan bual bicara “The 8TV Quickie” di Malaysia. Selain itu, Henry juga mengacara rancangan realiti “Survivor Asia,” yang menarik minat ramai penonton.

Dunia Lakonan

IKLAN

Nama Henry Golding mula melonjak naik di peringkat antarabangsa selepas membintangi filem “Crazy Rich Asians” pada tahun 2018 sebagai Nick Young. Filem ini berjaya mencatat kejayaan besar dan meletakkan Henry dalam radar Hollywood. Pada tahun yang sama, Henry turut membintangi filem “A Simple Favor” bersama Blake Lively dan Anna Kendrick. Tidak lama kemudian, pada tahun 2019, Henry muncul dalam filem romantik “Last Christmas” bersama Emilia Clarke dan memainkan peranan penting dalam filem “The Gentlemen” arahan Guy Ritchie.

Kehidupan Peribadi
Henry berkahwin dengan Liv Lo, seorang pengacara dan jurulatih kecergasan, pada tahun 2016. Pasangan ini sering berkongsi kebahagiaan mereka di media sosial. Henry juga meminati aktiviti scuba diving dan sering berkongsi pengalaman menyelam di seluruh dunia.

Pencapaian
Henry menjadi ikon bagi orang Asia kerana kejayaannya di Hollywood. Beliau telah menerima beberapa anugerah dan penghargaan atas sumbangannya dalam industri hiburan, termasuk dicalonkan dalam pelbagai anugerah filem dan televisyen.

BACA LAGI : Henry Golding Muncul Watak Utama Dalam Filem Aksi Hollywood, ‘Snake Eyes: G.I. Joe Origins’

Jangan lupa subscribe atau follow YouTube dan TikTok MASKULIN untuk seleksi video menarik seperti di bawah.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI