Jenama jam tangan Tissot tidak asing di kalangan peminat sukan bermotor. Sejak daripada tahun 2001 lagi Tissot menjadi Penjaga Masa Rasmi bagi sukan yang berprestij tinggi iaitu MotoGP

Sebagaimana tradisi yang lepas, tahun ini Tissot memperkenalkan barisan jam tangan rasmi MotoGP yang diinspirasikan daripada jentera-jentera lumba MotoGP yang bermula pada tahun 2003.

BACA: Omega Perkenalkan Jam Tangan Eksklusif Seamaster Diver 300M Untuk Peminat Filem James Bond

Ianya terdiri daripada lima buah model yang berbeza yang mana setiap satu daripada jam tangan tersebut mempunyai ciri-ciri dan karekteristik yang tersendiri.

Tissot T-Race MotoGP 2019 Chronograph Limited Edition

Jam Tangan Mewah Dalam Helmet, Tissot Perkenal Jam Tangan Edisi Terhad Sempena MotoGP 2019

Jam tangan ini hanya ditawarkan sebanyak 4,999 unit sahaja. Pada jam ini kelihatan rekaan berbentuk cakera brek serta bahagian belakang casis diukir dengan logo rasmi MotoGP.

IKLAN

Selain itu, ia turut diperhebatkan dengan pergerakan Kuartza Swiss yang dilitupi oleh casis keluli tahan karat serta mampu bertahan di dalam air sehingga kedalaman 100m. Masa yang sama, ia hanya seberat 124 gram dan didatangkan dengan tali jam yang diperbuat daripada getah dengan kemasan kulit lembu & sintetik.

Tissot T-Race MotoGP 2019 Automatic Chronograph Limited Edition

Jam Tangan Mewah Dalam Helmet, Tissot Perkenal Jam Tangan Edisi Terhad Sempena MotoGP 2019

Terdapat satu lagi siri jam tangan edisi terhad Tissot yang mana ia hadir dengan pergerakan automatic chronograph. Ciri-cirinya lebih kurang sama dengan model di atas dan hanya dibezakan dengan salutan bahan PVD hitam dan Rose Gold serta hanya seberat 153g sahaja.

IKLAN

BACA: Selain Jadikan Diri Lebih Punctual, Ini 5 Sebab Lelaki Perlu Pakai Jam Tangan!

Namun, terdapat tarikan lain yang ada di bahagian belakang jam ini iaitu rekaan seakan-akan roda motosikal. Ia membuatkan anda melihat sendiri kehebatan fungsi mekanikal jam tangan ini dan ia hadir sebanyak 3333 unit sahaja.

Tidak cukup dengan 2 model diatas, Tissot juga turut menawarkan 3 model jam tangan bersempena nama pelumba terkemuka di dalam MotoGP.

IKLAN

Jam Tangan Mewah Dalam Helmet, Tissot Perkenal Jam Tangan Edisi Terhad Sempena MotoGP 2019

Ketiga-tiga model tersebut ditampilkan dengan spesifikasi yang sama iaitu dikuasakan dengan pergerakan kuartza Swiss di dalam casis keluli tahan karat serta berat hanya 118g sahaja.

Selain itu, ia juga mempunyai ketahanan kedalaman air sehingga 100m dan permukaan jam dilindungi oleh kaca Sapphire yang disaluti bahan anti-reflektif. Lebih menarik lagi setiap model jam tangan dihasilkan mengikut nombor jentera lumba masing-masing iaitu jam tangan T-Race Marc Marquez 1999 unit, diikuti T-Race Jorge Lorenzo dan akhir sekali T-Race Thomas Luthi sebanyak 1212 unit sahaja.

Sumber: Careta

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI