THE MASK MAN!’

Sejauh mana anda ‘berani’ untuk menggunakan mask muka. Rutin ‘kegilaan’ kaum hawa ini dilihat sebagai trend terkini rejim penjagaan kulit muka lelaki. Mask muka membantu untuk mencegah kulit berminyak dan membolehkan kulit muka kembali bertenaga. Jika anda ragu-ragu untuk mencuba, ini adalah masa terbaik untuk memberanikan diri menggunakan mask muka!

Jangan Mask Wajah Berlebihan

MENGAPA MASK MUKA PENTING?

-Ia bertindak sebagai pembersih dan pelembap kulit, produk kedua terbaik selepas pencuci muka dan juga pelembap muka.

-Mencegah kulit daripada minyak berlebihan terutamanya pada bahagian ‘T –Zone’ (hidung serta dahi) dengan menyerap lebihan minyak

-Mengetatkan liang pori agar tidak tersumbat dengan kotoran ia boleh menyebabkan jerawat dan akne.

-Bertindak sebagai agen pelembap dan menggalakkan proses pembaharuan kulit di bahagian muka.

IKLAN

-Melancarkan peredaran darah agar kulit kelihatan lebih sihat sepanjang masa.

Jangan Mask Wajah Berlebihan

JENIS-JENIS MASK MUKA

 

-Mask muka yang mencegah kulit berminyak atau jerawat .

IKLAN

-Mask muka yang melembapkan kulit agar kelihatan bersih dan segar (khususnya di saat-saat akhir).

 

Walaupun kebanyakan mask muka dijual khusus untuk kulit muka berminyak, fungsi dan manfaatnya hampir sama namun mengikut kesesuaian serta jenis kulit muka. Penghidratan kulit menerusi mask muka penting agar anda kelihatan lebih macho selain bertindak sebagai agen anti-penuaan.

Jangan Mask Wajah Berlebihan

TIP PENGGUNAAN MASK WAJAH

IKLAN

Hati-hati apabila menggunakan mask muka. Patuhi arahan diberikan sepenuhnya. Apa jua jenis mask muka yang disapukan, anda disyorkan untuk membersihkan muka terlebih dahulu. Formula yang terdapat di dalam mask muka mengandungi bahan kuat. Elakkan daripada ia menjejaskan kulit anda secara mendalam.

Jangan gunakannya secara keterlaluan. Mask muka menjadi sebahagian daripada rejim pembersihan kukuh tetapi bukanlah rutin harian. Cukup sekadar menggunakannya dua kali seminggu walaupun kulit muka anda berminyak.

 

-Mask muka boleh menyebabkan kulit muka menjadi kering. Adalah penting anda melembapkan kulit muka terlebih dahulu mengembalikan keseimbangan PH dan menyimpan dermis sihat, cergas dan terhidrat.

Kebanyakan mask muka akan mengeras dalam masa 10 hingga 15 minit. Jangan tergesa-gesa membersihkannya. Berikan sedikit masa untuk ia mencuci dan tidak mendedahkan bahagian kulit muka terlalu awal sekiranya ditanggalkan dalam masa beberapa minit sahaja.

Sekiranya anda tidak pernah mendapatkan penjagaan kulit muka secara profesional, jadikan mask muka sebagai peneman setia. Ini kerana pembersihan muka dapat dilakukan dalam kadar segera tanpa perlu menghabiskan masa di spa rawatan kulit muka.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI