Mengatasi Masalah Migrain Dengan Rawatan Ais

 

Menurut kajian  terdapat di suatu tempat di tubuh manusia, jika diletakkan degan ais pada titik tersebut selama beberapa saat, ianya berupaya memberikan impak positif terhadap kesihatan tubuh badan kita.

Insha-Allah, teknik ini akan dapat mengatasi masalah sakit kepala seperti migrain dengan segera dan akan menyebabkan tubuh badan kita akan terasa ringan dan bertenaga. Melakukan terapi ini secara berterusan dipercayai dapat mengekalkan keremajaan tubuh dan kelihatan lebih muda.

Kalau Migrain, Lelaki Boleh Amalkan Ais

IKLAN

Tempat yang dimaksudkan adalah  titik tekanan yang terletak di dasar tengkorak iaitu di atas leher, atau titik apabila leher dan kepala bersambung.

Kalau Migrain, Lelaki Boleh Amalkan Ais

IKLAN

Dalam ilmu akupunktur masyarakat Cina titik tersebut dikenali sebagai Feng Fu, yang bermaksud ‘rumah angin”. Menurut rawatan perubatan tradisional masyarakat Cina, teknik meletakan ais pada titik Feng Fu bukan untuk mengubati penyakit tetapi ianya dapat mengembalikan keseimbangan fisiologis semula jadi tubuh badan kita. Selain itu juga, ianya dapat memberikan stimulasi emosional yang positif dan ‘meremajakan’ seluruh tubuh badan kita.

Keajaiban ini akan terjadi jika kita meletakkan ais pada Titik Feng Fu tersebut. Cubalah lakukan terapi tersebut ketika badan anda terasa letih atau apabila kepala terasa pening. Ianya akan menjadikan badan kita akan menjadi lebih ringan, lebih bertenaga dan perasaan letih atau pening akan hilang. Menurut kajian, beberapa pengidap maslah migrain sendiri, mengakui terapi ini ternyata lebih efektif dan berkesan untuk mengatasi masalah migrain dibandingkan dengan pengambilan ubat-ubatan. Terapi ini juga dapat memebantu meningkatkan mood dan membangkitkan perasaan segar, ini adalah kerana teknik ini menstimulasi pelepasan endorfin dalam aliran darah anda.

IKLAN

Cara untuk melakukan teknik ini mudah sekali, hanya letakkan ais pada titik Feng Fu selama 10 hingga 20 minit. Pada awalnya mungkin kita akan merasa sejuk seketika selama 30-40 saat, tetapi perlahan-lahan titik tersebut akan menjadi hangat.

 
Meletakkan ais pada titik Fung Fu berkhasiat untuk:

 

1. mengatasi masalah sakit kepala dan migrain;
2. meringankan sakit gigi dan sakit sendi;
3. mencipta kesan relaks;
4. meningkatkan tenaga dan menghindar keletihan;
5. meningkatkan kualiti tidur;
6. memperbaiki sistem penafasan dan sistem kardiovaskular;
7. mengatasi masalah asma;
8. mencegah sering bersin dan hidung berair;
9. mengatasi gangguan neurologi dan perubahan degeneratif pada tulang belakang;
10. membaiki sistem pencernaan;
11. menyembuhkan radang saluran usus dan meningkatkan keupayaan seksual;
12. mengatasi kegemukan dan masalah pemakanan;
13. mengatasi gangguan kelenjar tiroid;
14. membantu masalah arthritis, hipertensi dan hipotensi.
15. menghilangkan selulit;
16. mengatasi gangguan kitaran haid, kemandulan, endokrin, dan kesuburan;
17. mengatasi gangguan psiko-emosiol, stres, keletihan, insomnia.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI