House photo created by marymarkevich - www.freepik.com

Jodoh dan pertemuan itu ketentuan Ilahi. Kalau usaha dan sayang macam mana sekali tapi kalau sudah bukan jodoh memang kita harus terima sahaja.

Ada orang kenal dan bercinta sampai berbelas tahun lamanya baru kahwin. Dan ada juga yang baru kenal dua, tiga bulan terus kahwin. Lain orang lain cara jodohnya sampai. Apa yang paling penting sebenarnya ialah kehidupan selepas diijab kabul.

Pada zaman sekarang lelaki kebanyakannya lebih selesa mencari kestabilan hidup dahulu sebelum pasang keinginan untuk kahwin. Disebabkan itulah masih ramai jejaka bujang pada usia 30-an di luar sana.

Usah risau jika anda merasakan jodoh itu datang lambat. Mungkin anda lihat kawan-kawan lain yang kahwin lebih awal macam seronok sangat. Satu perkara kena tanam dalam fikiran, jodoh cepat atau lambat semuanya atas ketentuan Tuhan. Siapalah kita untuk menolaknya jika ditakdirkan jodoh lambat.

IKLAN

Tapi buat lelaki 30-an, sebenarnya ada beberapa kelebihan anda berkahsin pada usia ini.

LEBIH MATANG BILA JADI BAPA

Jika dikurniakan cahaya mata, mereka yang bersia 30-an bakal menjadi ibu bapa yang baik. Kesabaran dan kematangan yang tinggi akan membimbing mereka untuk mencurahkan kasih sayang yang terbaik untuk anak-anak.

IKLAN
Kelebihan Kahwin Pada Usia 30-an, Antaranya Lebih Stabil & Matang
Love photo created by lookstudio – www.freepik.com

EKONOMI LEBIH KUKUH

Individu pada usia sebegini pasti sudah mempunyai kerjaya yang tetap, malah tak mustahil sudah memiliki kenderaan dan kediaman sendiri. Rumah tangga akan lebih bahagia kerana masalah-masalah kewangan bukan menjadi antara masalah utama.

IKLAN

JATI DIRI LEBIH KUAT

Mereka yang telah mencecah usia 30-an sudah membina jati diri yang kuat. Mereka juga mempunyai karisma serta matlamat hidup yang kuat. Kebiasaanya, mereka dapat memimpin diri dan pasangan ke jalan yang lebih teratur.

Kelebihan Kahwin Pada Usia 30-an, Antaranya Lebih Stabil & Matang
Background photo created by wirestock – www.freepik.com

TIDAK TERKEJAR-KEJAR KESERONOKAN

Kebanyakan individu pada usia ini sudah puas berseronok dan enjoy. Pelbagai kejayaan sudah digapai dan sudah tentu apabila berkahwin, akan lebih bahagia kerana masing-masing tidak lagi mengejar cita-cita individu.

MENTALITI MATANG & STABIL

Menurut kajian, setiap individu akan menjadi lebih tenang dan matang dalam menghadapi pelbagai situasi untuk menghargai cinta, malah akan lebih fokus untuk satu matlamat hidup.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI