Perut makin buncit tapi waktu dah malam. Bila masa nak bersenam? Anda tengah baring ke? Kalau tengah baring, ada gerakan yang anda boleh buat tau!

Paling best, gerakan itu boleh kuruskan perut anda yang semakin ‘seksi’ itu. Caranya adalah seperti berikut :

1. Bangkit Tubi Tangan Lurus 

Kempiskan Perut Dengan 3 Cara Ini Walaupun Anda Sedang Baring Atas Katil!

Baring di kawasan yang rata. Lipatkan kaki anda dan luruskan tangan ke atas kepala. Tangan akan berfungsi sebagai pemberat. Lakukan pergerakan bangkit tubi sebanyak 30 kali. Nak lagi cepat, pegang dumbell yang beratnya mengikut kemampuan anda.

IKLAN

2. Bangkit Tubi Kaki Tegak

Kempiskan Perut Dengan 3 Cara Ini Walaupun Anda Sedang Baring Atas Katil!

IKLAN

Angkat kaki anda ke atas semasa berbaring. Gerakan ini akan memfokuskan bahagian perut. Angkat badan anda seperti membuat bangkit tubi seperti biasa sebanyak 10 kali dan lakukan dalam tiga set. Misalnya set pertama kaki 90 darjah, set kedua 45 darjah dan set ketiga 15 darjah. Lagi rendah kaki dibiarkan tergantung lagi kuat anda merasakan hasilnya.

3. Kayuhan Basikal

IKLAN

Kempiskan Perut Dengan 3 Cara Ini Walaupun Anda Sedang Baring Atas Katil!

Ini adalah teknik yang paling efektif. Selain tertumpu pada bahagian perut, ia juga memberi rangsangan pada bahagian pinggang. Baring di atas lantai dan letakkan tangan anda di belakang telinga. Pastikan anda mengangkat lutut kiri dan kanan anda setinggi 45 darjah dan hampirkannya ke bahagian perut anda. Buat seperti anda sedang mengayuh basikal. Leher tidak terlalu ke depan dan bahu hanya terangkat sedikit sahaja.

Semoga bermanfaat!

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI