Bola sepak merupakan satu medium perpaduan yang paling utuh dalam mana-mana negara. Dahulu, ya mungkin bola sepak dilihat sebagai sukan yang didominasi oleh pemain lelaki.

Namun zaman dah berubah. Kemaraan pemain wanita dari seluruh pelusuk dunia dalam arena sukan bola sepak dilihat semakin ke mendapat perhatian ramai. Malah, kategori bola sepak wanita pun sudah diiktiraf di peringkat sukan tinggi di seluruh dunia.

Kenali Pemain Bola Sepak Tercantik Ini, Jadikan Cristiano Ronaldo Sebagai Idola

Paling menjadi perhatian tentulah si cantik Ana Maria Markovic iaitu pemain bola sepak kebangsaan Crotia.

Sekitar tahun 2021, Ana telah membuat penampilan sulungnya bersama pasukan Crotia. Dan sejak itu, dia telah menarik perhatian ramai dengan wajahnya yang cantik sehingga ramai gelarkannya pemain bola tercantik di dunia!

Tak Suka Digelar Seksi

Kenali Pemain Bola Sepak Tercantik Ini, Jadikan Cristiano Ronaldo Sebagai Idola

Walaupun ramai yang nampak kelincahan dan bakat luar biasa Ana, tapi ada segelintir yang gemar memanggilnya sebagai seorang yang seksi. Dipetik daripada The Sun, pemain bola ini kurang gemar dan menolak gelaran ‘seksi’ yang diberikan padanya. Malah dia lebih suka jika ada yang mengatakan dia lebih cantik berbanding seksi.

IKLAN

Menjadikan Cristiano Ronaldo Sebagai Idola

Kenali Pemain Bola Sepak Tercantik Ini, Jadikan Cristiano Ronaldo Sebagai Idola

Bukan itu sahaja, Ana juga pernah berkongsi bahawa kariernya sebagai pemain bola sepak ini diinspirasikan oleh idolanya iaitu Cristiano Ronaldo. Kongsi Ana, idolanya itu sangat berdisplin dan sering berikan yang terbaik dalam kariernya.

 Kerjaya Sambilan Sebagai Model

IKLAN

Kenali Pemain Bola Sepak Tercantik Ini, Jadikan Cristiano Ronaldo Sebagai Idola

Selain daripada karier utamanya, Ana juga menjadi seorang model untuk segelintir jenama. Daripada jenama kecantikan, makanan dan minuman, hingga ke gaya hidup.

Dahulunya seorang Atlet Gimnastik

Ana Markovic dilahirkan di Croatia pada 9 November 1999. Namun, sebelum memulakan kerjaya sebagai atlet bola sepak dia bermula sebagai ahli gimnastik. Hanya pada usia 14 tahun dia memutuskan untuk memasuki dunia bola sepak selepas didorong oleh pertumbuhan bola sepak wanita.

IKLAN

Ana memulakan kariernya sebagai pemain bola sepak bersama dengan kelab Switzerland FC Zurich (2017). Selepas dua tahun, dia berpindah ke Grasshopper dan seterusnya pasukan kebangsaan Crotia.

Macam tak percaya, gadis jelita berusia 22 tahun ini memilih kerjaya sebagai pemain bola sepak kan? Tercabar tak lihat Ana beraksi tengah padang tu?

Jangan lupa subscribe dan follow YouTube dan TikTok MASKULIN!

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI