Gaya Hidup

Lamine Yamal Pemain Termuda Beraksi Dalam Final EURO 2024, Pecahkan Rekod Pelé

Lamine Yamal pecah rekod dunia bola sepak menjadi pemain termuda beraksi dalam final EURO 2024 memecahkan rekod yang sebelum ini dipegang oleh legenda Brazil,...

Kelebihan Lelaki Memiliki Pasangan Lebih Tua

Pada masa kini lebih ramai lebih terbuka dan menerima wanita berusia menjadi pasangan. Ini kelebihan buat lelaki!

Terperangkap Dalam “Rat Race”, Persaingan Alam Kerjaya Yang Memakan Diri

Di alam kerjaya yang serba pantas hari ini, istilah rat race sering kali disebut sebagai analogi kepada persaingan sengit dan tekanan berterusan dalam kehidupan seharian.

Ben Ladin Selamat Bergelar Suami Di Usia 23 Tahun, Tular Foto Perkahwinan

Tiada angin tiada ribut, tiba-tiba tular ura-ura penyanyi Ben Ladin telah selamat mendirikan rumah tangga dengan wanita pilihannya dikenali sebagai Shida. Hal ini selepas tular...

Hisense Malaysia dan Universiti Sunway Raikan Bola Sepak Belia Dengan ‘Beyond Glory Campus Cup’

Sebagai salah satu penaja rasmi EURO 2024, Hisense tamppil menganjurkan kejohanan bola sepak persahabatan di antara beberapa buah universiti.

Perkara Yang Kru Kabin Tidak Suka Jika Penumpang Lakukan Di Pesawat – Zarul Umbrella

Menaiki pesawat sering kali menjadi satu pengalaman yang menggembirakan, terutamanya ketika anda merancang untuk bercuti atau melawat orang tersayang.

Lelaki Filipina Meninggal Dunia Akibat Strok Selepas Video “Mukbang” Melahap Ayam Goreng

Seorang pencipta kandungan mukbang Filipina meninggal dunia selepas menyiarkan video melahap ayam goreng dan nasi putih, demikian lapor The New Paper.

Filem Netflix “Maharaj”: Penampilan Sulung Junaid Khan, Anak Lelaki Aamir Khan

Bagi pencinta filem yang sering menonton di laman penstriman Netflix, pastinya tidak asing dengan filem Bollywood berjudul "Maharaj" yang menduduki carta 10 teratas sejak akhir-akhir ini.

Petua-Petua Makan Durian Yang Mungkin Anda Tak Tahu, Berkesan Atau Sebaliknya?

Durian, raja buah yang terkenal di Malaysia, bukan sahaja dinikmati kerana rasa dan aromanya yang unik, tetapi juga sering dimakan mengikut petua dan amalan tradisional.

10 Filem Terbaik Adaptasi Dari Buku – Cerita Dari Halaman Ke Layar Perak

Hayati kehebatan 10 filem adaptasi dari buku terbaik pernah dihasilkan. Apakah signifikasi filem ini terhadap industri perfileman?

Mesti baca!

Mampu Sentuh Hati Penonton, Zahiril Adzim Percaya Pada Kuasa Lakonan

Sebuah lakonan yang baik mempunyai kuasa untuk menyentuh jiwa dan hati penonton, demikian perkara yang disedar oleh Zahiril Adzim tatkala menonton lakonan Allahyarham Sudirman Haji Arshad suatu ketika dahulu.