Sukan

Mula Dengan Angan-Angan Melihat Undertaker, Ayez Shaukat Kini Pelopor Gusti Profesional Malaysia

Bermula dengan sekadar angan-angan seorang kanak-kanak melihat ahli gusti profesional Amerika Syarikat (AS) menerusi kaca televisyen, Ayez Shaukat kini berjaya bergelar sebagai ahli gusti profesional hingga ke peringkat antarabangsa.

Bukit Matt Antara Lokasi Terbaik Hiking Hujung Minggu, Berlatar Belakang Rawang Bypass

Hiking merupakan antara salah satu aktiviti yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia tak kira la golongan muda atau berusia untuk mengisi masa lapang mereka. Biasanya,...

Kenali Pickleball, Sukan Gabungkan Elemen Badminton, Tenis & Ping Pong

Jom kenali pickleball, sukan menggunakan paddle dipengaruhi 3 sukan berbeza yang kini semakin popular terutamanya di Lembah Klang!

Jin BTS Bawa Obor Sukan Olimpik Paris 2024, Penyanyi Pertama Wakili Korea Selatan

‪Ahli kumpulan BTS, Jin mencipta sejarah pagi ini apabila menjadi penyanyi pertama dari Korea Selatan yang diberikan penghargaan untuk mengangkat obor Sukan Olimpik‬ dalam...

Syed Saddiq Mohon Maaf Kepada Seluruh Komuniti Triatlon

Ahli Parlimen Muar Syed Saddiq Syed Abdul Rahman akur keputusan perlumbaannya di Kejohanan Triatlon Antarabangsa Desaru 113 dikira sebagai tidak menamatkan perlumbaan, iaitu DNF (Did Not Finish).

Jersi Atlet Paralimpik Malaysia Dipuji Lebih Cantik

Bersempena Sukan Paralimpik Paris 2024, Majlis Paralimpik Malaysia (PCM) memperkenalkan jersi rasmi yang akan dipakai kontinjen negara ke temasya itu.

Jangan Takut Beri Bantuan CPR Walau Tidak Mahir

Apabila anda melihat seseorang rebah dan tidak sedarkan diri dipercayai akibat serangan jantung, amat penting untuk segera memberikan bantuan Cardiopulmonary Resuscitation (CPR) segera tanpa mengira anda mahir melakukannya atau tidak.

Safuwan Baharudin: Impian & Cabaran Mengetuai Skuad Gergasi Merah

Kapten pasukan bola sepak Selangor FC, Safuwan Baharudin bersemangat untuk menamatkan kemarau piala gergasi merah.

Kematian Tragis Rahul Pinem, Bakat Muda MMA Indonesia

Awal bulan ini, Indonesia kehilangan seorang bakat muda seni seni bela diri campuran atau mixed martial arts (MMA) iaitu Rahul Pinem yang nekad membunuh diri, dipercayai akibat masalah dengan wanitanya.

Sakit Lutut Ketika Berlari, Ini Cara Elak Kecederaan Berlaku

Risiko berdepan keceeraan lutut ketika melakukan larian boleh dielakkan jika anda ikut cara yang betul.

Mesti baca!

Mampu Sentuh Hati Penonton, Zahiril Adzim Percaya Pada Kuasa Lakonan

Sebuah lakonan yang baik mempunyai kuasa untuk menyentuh jiwa dan hati penonton, demikian perkara yang disedar oleh Zahiril Adzim tatkala menonton lakonan Allahyarham Sudirman Haji Arshad suatu ketika dahulu.