Dari mata turun turun ke hati, dari senyuman membawa kebahagian. Tidak dinafikan senyuman merupakan antara pengenalan diri yang cukup kuat bagi setiap insan.

Dengan senyuman juga seseorang itu mampu mendekatkan diri mereka dengan orang lain. Sebagai salah satu jenama yang cukup terkait dalam penjagaan gigi, Colgate tampil dengan sebuah kempen yang cukup menarik.

Terbaru, Colgate mengumumkan kempen ‘Smile Strong’ yang turut menampilkan bintang hip hop dan komposer dikenali dengan nama Airliftz. Ia merupakan sebuah kempen Colgate kepada rakyat Malaysia bagi menzahirkan keberanian untuk senyum ketika berdepan dengan cabaran.

Seruan itu juga mengingatkan semua agar tidak sekali-kali membiarkan apa-apa mahupun sesiapa sahaja menafikan impian demi mencapai masa hadapan yang dapat dibanggakan.

KONGSI KISAH

Apatah lagi dunia berdepan pandemil di mana ramai orang sukar untuk bersikap positif terhadap masa hadapan disebabkan tahap optimisme yang rendah. Ditambah pula dengan peningkatan pengaruh media sosial, generasi muda khususnya berasa tertekan untuk menuruti persepsi kecantikan dan kejayaan yang tertentu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alif Aolani (@notairliftz)

IKLAN

Mempercayai bahawa senyuman dapat menyerlahkan sikap optimis semula jadi individu, Colgate berpadu tenaga dengan Airliftz untuk berkongsi kisah beliau melalui pelbagai saluran. Membuka tirai kolaborasi ialah sebuah filem yang membawa rakyat Malaysia menelusuri perjalanan hidup Airliftz sejak zaman kanak-kanak.

Filem berdurasi 90 saat itu memaparkan daya tahan optimis beliau untuk terus cekal dalam menangkis negativiti disebabkan oleh rupa paras beliau. Di samping itu, ia turut menunjukkan bagaimana beliau bangkit mengatasi segala tanggapan stereotaip, prejudis serta prasangka buruk untuk mengejar cita-cita beliau serta meraih kejayaan dengan memanfaatkan kuasa senyumannya.

“Colgate percaya bahawa setiap individu – tanpa mengira usia, bangsa, gender, atau paras rupa – berhak memiliki masa hadapan yang dapat dibanggakan. Kami tekad berkongsi senyuman yang tulen untuk menyerlahkan kuasa sikap optimis seperti kisah hidup Airliftz.

IKLAN

“Ia merupakan teladan bagaimana anda mampu menjadi perisai dalam menempuhi sebarang cabaran dengan berbekalkan kekuatan untuk kekal optimis serta menumpukan fokus terhadap keunikan individu,” jelas See Mei Sin, Pengarah Pemasaran Bersekutu (Penjagaan Oral), Colgate-Palmolive Marketing Sdn Bhd.

MENGINSPIRASIKAN PERUBAHAN

Dengan menyampaikan kisah hidup Airliftz, Colgate berharap untuk menginspirasikan sebuah masyarakat Malaysia yang optimis. Tambah Mei Sin, “Keadaan atau cabaran kehidupan yang dihadapi setiap individu sememangnya berbeza.

Namun dengan memanfaatkan kuasa senyuman, bukan sahaja kita dapat mencetuskan perubahan pada diri sendiri malah menginspirasikan perubahan dalam diri orang di sekeliling kita. Hakikatnya, di sebalik senyuman, terukir kekuatan.”

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alif Aolani (@notairliftz)

Kekuatan, keyakinan dan keazaman yang telah merintis perjalanan hidup Airliftz merupakan bukti ketahanan kuasa sikap optimis. “Sepanjang hidup saya dilemparkan dengan pelbagai ejekan, namun pengalaman mengajar saya bahawa negativiti hanya akan menyebabkan anda jatuh mundur.

Walau sekian lama saya cuba untuk tidak mengendahkannya, saya hanya perlu menyelami diri sendiri untuk menemui kekuatan itu – dan ia bermula dengan senyuman yang berkuasa. Melawan balik bukanlah cara saya. Bagi menangani negativiti, saya sebaliknya membalas dengan berbuat baik, bersikap optimis dan melemparkan senyuman,” kongsi beliau.

Kempen Smile Strong yang dibintangi Airliftz kini berstrim secara dalam talian di Youtube. Airliftz juga telah melancarkan versi penuh lagu asal beliau Smile Strong seperti yang kedengaran dalam filem, di platform penstriman muzik utama.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI